Ειδήσεις

«Φωτιά» από την καταγγελία Κιούλπαλη για τα οικονομικά του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

«Θύελλα» αντιδράσεων στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, προκάλεσε η καταγγελία του Ανέστη Κιούλπαλη, διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζελείου και επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή – Ενωτική Κίνηση για την Αλλαγή στον Ιατρικό Σύλλογο», που διεκδικεί την προεδρία τις εκλογές της 16ης και 17ης Οκτωβρίου, μαζί με άλλες τρεις παρατάξεις.

Μιλώντας την Τετάρτη, στην εκπομπή Πολιτικό Βαρόμετρο της Τηλεόρασης CRETA με τον Κώστα Συλιγάρδο, ο κ. Κιούλπαλης, κατήγγειλε πως στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου υπάρχει χρέος που ξεπερνά τις 153.000 ευρώ. Όπως είπε πρόκειται για οφειλές προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

«Έχει ένα χρέος 153.430 ευρώ, ένα από τα μεγαλύτερα χρέη ιατρικού συλλόγου. Κανονικά ο ιατρικός σύλλογος Ηρακλείου, εάν εφαρμοζόταν κατά γράμμα ο νόμος, δε θα μπορούσε να στείλει εκπρόσωπο στον πανελλήνιο ιατρικό σύλλογο με αυτό το χρέος. Πρέπει κάποια στιγμή, πέρα από την κουβέντα την φιλική και την διάθεση που έχουμε όλοι να προσφέρουμε, να συμμετέχουμε κλπ, να έχουμε και έναν έλεγχο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κιούλπαλης.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου έκανε λόγο για «κακή διαχείριση από την διοίκηση».

Το απόσπασμα από την καταγγελία του Ανέστη Κιούλπαλη:

https://fb.watch/g0TzJlBfIp/

Άμεση η απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα χθες, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, γνωστοποιεί, όπως αναφέρεται και προς αποφυγή δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων, πως ο Ι.Σ.Η. οφείλει να αποδώσει στον Π.Ι.Σ. το ποσό των 32.555,00 ευρώ, η καταβολή του οποίου είναι προγραμματισμένη να γίνει εντός των επόμενων ημερών, αφού, όμως, πρώτα παρέλθει η προθεσμία τακτοποίησης των συνδρομών, ενόψει και των επικείμενων εκλογών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ι.Σ.Η:

Με αφορμή τις ανακριβείς και αβάσιμες αναφορές που ακούστηκαν χθες, σε εκπομπή τοπικού τηλεοπτικού σταθμού, και αφορούσαν στην οφειλή του Ι.Σ.Η. στον Π.Ι.Σ., είμαστε υποχρεωμένοι, προς αποφυγή δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων και για την αποκατάσταση της αλήθειας, να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω:

Σύμφωνα με την παρ. 4 του Αρ. 315 του Ν. 4512/2018: «Οι Ιατρικοί Σύλλογοι καταβάλλουν στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ως υποχρεωτική υπέρ αυτού εισφορά, για τα τακτικά μέλη τους, ποσό που προτείνεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Καταβάλλουν επίσης αντίστοιχη εισφορά προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για τα μέλη, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που είναι εγγεγραμμένα στα Ειδικά Μητρώα, όπως ανωτέρω περιγράφονται».

Είναι αυτονόητο ότι, το ποσόν που οφείλει να αποδώσει ο Ιατρικός Σύλλογος στον Π.Ι.Σ., προκύπτει από τα ποσά των ήδη εισπραχθεισών εισφορών των μελών του, και όχι από τα ποσά που πρόκειται ή αναμένει να εισπράξει, δεδομένου ότι είναι αρκετοί οι συνάδελφοι, οι οποίοι καθυστερούν να καταβάλλουν την εισφορά τους προς τον Ιατρικό Σύλλογο. Αυτό, άλλωστε, έχει συμφωνήσει και ο Π.Ι.Σ. με τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας.

Η διαδικασία απόδοσης, εκ μέρους του Ι.Σ.Η., προς τον Π.Ι.Σ., της εκ του νόμου προβλεπόμενης εισφοράς, τελεί σε άμεση συνάρτηση με την εξόφληση των συνδρομών των υπόχρεων προς τούτο φυσικών και νομικών προσώπων. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία δεν ολοκληρώνεται εφάπαξ, αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και πάντοτε σε συνάρτηση με την τακτοποίηση των καταβλητέων συνδρομών.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας, ότι μέχρι και σήμερα, 6 Οκτωβρίου 2022, ο Ι.Σ.Η. οφείλει να αποδώσει στον Π.Ι.Σ. το ποσό των 32.555,00 ευρώ, η καταβολή του οποίου είναι προγραμματισμένη να γίνει εντός των επόμενων ημερών, αφού, όμως, πρώτα παρέλθει η προθεσμία τακτοποίησης των συνδρομών, ενόψει και των επικείμενων εκλογών.

Όλα τα σχετικά οικονομικά στοιχεία και παραστατικά, είναι στη διάθεση κάθε μέλους μας.

Ο Πρόεδρος 

Χάρης Χ. Βαβουρανάκης

Ο Γεν. Γραμματέας

Κων/νος Γ. Χλαπουτάκης

Ο Ταμίας

Δημήτριος Ν. Ξυδάκης

Write A Comment