Ειδήσεις

Εμβόλια κατά της Covid-19: Συστήνονται ακόμη και σε βρέφη από 6 μηνών με υποκείμενα νοσήματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Την εμπιστοσύνη της στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της Covid-19 ακόμη και στις επερχόμενες παραλλαγές της Όμικρον, διατύπωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Τι είπε για την χορήγησή στους σε βρέφη και παιδιά.

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν και τις μεταλλάξεις της παραλλαγής Όμικρον που ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως είπε η ίδια, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έλαβε υπόψη της τα επιστημονικά δεδομένα και εισηγείται τον εμβολιασμό για παιδιά από 6 μηνών έως 4 ετών, όμως μόνο για όσα έχουν υποκείμενα νοσήματα ή βρίσκονται σε ανασοκαταστολή.

«Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε πρόσφατα την επέκταση του εμβολιασμού και συστήνει σε παιδιά από έξι μηνών έως τεσσάρων ετών τα επικαιροποιημένα εμβόλια, αν και ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης είναι χαμηλός. Δεδομένου όμως ότι παιδιά με υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή κινδυνεύουν, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό σε αυτήν την ηλικία», είπε η κυρία Θεοδωρίδου.

Παράλληλα, η Επιτροπή γνωμοδότησε ότι μπορούν να εμβολιαστούν με τα επικαιροποιημένα ενισχυτικά εμβόλια και τα παιδιά από 5 έως και 11 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, τρεις μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό τους.

Όπως ανέφερε η κα. Θεοδωρίδου τα κρούσματα Covid αυξήθηκαν στα παιδιά λόγω της μετάλλαξης Όμικρον σε όλο τον κόσμο, και βεβαίως και στη χώρα μας υπήρξε ανάλογη αύξηση.

Εμβολιασμός κατά της γρίπης & της Covid-19
Ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό και τη γρίπη είναι αναγκαίος, επισήμανε η ίδια και τόνισε πως δεν αναμένονται νέα εμβόλια για τις νέες παραλλαγές.

«Τον Σεπτέμβριο είχαμε αναφερθεί στα επικαιροποιημένα εμβόλια του κορωνοϊού. Ο βασικός και κύριος στόχος είναι η ενίσχυση της ανοσίας για την πρόληψη της βαριάς νόσησης και του θανάτου. Η προστασία που προσφέρουν, είναι θέμα συνεχούς έρευνας και κυρίως για το πώς αντιδρά ο οργανισμός μας. Ο οργανισμός αντιδρά στα αντιγόνα. Το Nature δημοσιεύει μία πολύ αισιόδοξη έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα επικαιροποιημένα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν και τις νέες μεταλλάξεις«, τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Write A Comment