Ειδήσεις

Έκτακτο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για αιμοδοσία: Τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Έκτακτο κάλεσμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για αιμοδοσία για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη 

“Το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας έχει κινητοποιηθεί πλήρως αυτές τις δύσκολες στιγμές για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη περίθαλψη των τραυματιών του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Στις δύσκολες αυτές στιγμές, είναι επιτακτικό να συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε, καθώς υπάρχουν συμπολίτες μας που νοσηλεύονται και έχουν ανάγκες για αίμα.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια ανακούφισης των θυμάτων της τραγωδίας, προσφέροντας αίμα στις πλησιέστερες Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα.

Μάθε ποια αιμοδοσία βρίσκεται κοντά στην περιοχή σου στον διαδραστικό χάρτη της ιστοσελίδας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας:
bit.ly/41ACrll

Η αλληλεγγύη, είναι το πιο κρίσιμο όπλο μας τις δύσκολες στιγμές, ο παράγοντας «άνθρωπος» μπορεί να αποδειχτεί σωτήριος για άλλη μια φορά”

  • Υπενθυμίζονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί 2410683175 και 76 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας στους οποίους μπορούν να καλούν οι  οικείοι και οι συγγενείς των επιβατών προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη καθώς και για όσους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.
  • Οι νεκροί ανέρχονται σε 38, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ. Έως αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον εννέα αγνοούμενοι οι οποίοι αναζητούνται στα συντρίμμια.
  • Από τους 66 τραυματίες, οι έξι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Από αυτούς οι τέσσερις νοσηλεύονται σε ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας και δύο στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας. Οι υπόλοιποι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Λάρισας, ΑΧΕΠΑ και Κατερίνης

Write A Comment