Αφιερώμα

Κίνηση ματ από το Διαγνωστικό Κέντρο Ηρόδοτος σε δημοτικό σχολείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Είναι γνωστό από πολλές επιστημονικές μελέτες, ότι η εκμάθηση και ενασχόληση με το σκάκι έχει πολλά πλεονεκτήματα για τα παιδιά.

Ανήμερα της  πανελλήνιας ημέρας κατά της Σχολικής Βίας, το Διαγνωστικό Κέντρο Ηρόδοτος έστειλε  ένα ηχηρό μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της βίας, συμπράττοντας ως χορηγός με το 1ο  Δημοτικό Σχολείο Αλικαρνασσού στην εκμάθηση σκακιού – ένα πάγιο άλλωστε αίτημα του σχολείου –  συνεισφέροντας δηλαδή στο να αποκτήσει η εκπαιδευτική κοινότητα, πιόνια δαπέδου.

Και όλα αυτά ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), ενέκρινε την πρόταση με την οποία το σκάκι μπαίνει στα σχολεία με δύο εκπαιδευτικά προγράμματα που θα διδάσκονται στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων.

Το  μόνο σίγουρό είναι ότι το όφελος που αναμένεται να προκύψει για τη νέα γενιά από την εισαγωγή του σκακιού, είναι τεράστιο ενώ η απόφαση του ΙΕΠ μοιάζει να έρχεται την κατάλληλη στιγμή, καθώς το σκάκι στα χρόνια της οικονομικής κρίσης αλλά και του εγκλεισμού λόγω κορωνοϊού κέρδισε ακόμα μεγαλύτερο κοινό, χωρίς να ξεχνάμε ότι το σκάκι είναι ένα εργαλείο εκμάθησης αναλυτικής και λογικής σκέψης και βοηθάει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Write A Comment