Διατροφή

10 τρόφιμα που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Η διατροφή σας επηρεάζει το πώς αισθάνεστε και πόσο καλά λειτουργεί το σώμα σας.

Μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ισορροπημένη διατροφή υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αλλά μια χαμηλή σε θρεπτικά συστατικά και υψηλή σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα διατροφή εμποδίζει την ανοσολογική λειτουργία.

Δείτε 10 κατηγορίες τροφών που αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα

1. Πρόσθετη ζάχαρη

Μελέτες έχουν συσχετίσει τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα με εξασθενημένη ανοσοαπόκριση. Ο περιορισμός της πρόσληψης ζαχαρούχων τροφίμων και ποτών μπορεί να προωθήσει την καλύτερη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα και την ανοσοαπόκριση.

2. Αλμυρά τρόφιμα

Μελέτες δείχνουν ότι η υψηλή κατανάλωση αλατιού μπορεί να επηρεάσει την κανονική ανοσολογική λειτουργία, να προάγει τη φλεγμονή και να αυξήσει την ευαισθησία σας σε αυτοάνοσα νοσήματα.

3. Τροφές με πολλά ωμέγα-6 λιπαρά

Το να τρώτε περισσότερα πλούσια σε ωμέγα-3 τρόφιμα και λιγότερα τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-6 λιπαρά προάγει τη βέλτιστη ανοσολογική λειτουργία.

4. Τηγανητά τρόφιμα

Τα τηγανητά δεν είναι καλά για τη συνολική υγεία και μπορεί να προκαλέσουν ανοσολογική δυσλειτουργία. Είναι Τα τηγανητά τρόφιμα είναι υψηλά σε ουσίες που ονομάζονται AGEs (τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκίωσης) και πρέπει να περιορίζονται σε οποιαδήποτε υγιεινή διατροφή.

5. Επεξεργασμένα κρέατα και κρέατα ψημένα σε υψηλές θερμοκρασίες

Οι υψηλές σε επεξεργασμένα κρέατα και κρέατα που μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες διατροφές έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο ασθενειών και μπορεί να βλάψουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

6. Πρόχειρα, γρήγορα φαγητά (fast food)

Κρατήστε την κατανάλωση γρήγορου φαγητού στο ελάχιστο. Η αυξημένη κατανάλωση fast foods σχετίζεται με τους κινδύνους για την υγεία και βλάπτει το ανοσοποιητικό σύστημα.

7. Τρόφιμα που περιέχουν ορισμένα πρόσθετα

Τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα περιέχουν πρόσθετα όπως γαλακτωματοποιητές, παράγοντες πυκνότητας και γλυκαντικά που μπορεί να επηρεάσουν την ανοσολογική λειτουργία.

8. Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Η επιλογή πιο θρεπτικών πηγών υδατανθράκων όπως τα φρούτα και τα αμυλούχα λαχανικά είναι μια καλύτερη επιλογή για τη συνολική σας υγεία.

9. Ορισμένα τρόφιμα με πολύ λίπος

Η υψηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά διατροφή μπορεί να βλάψει την ανοσολογική λειτουργία. Η ισορροπημένη, με πολλές φυτικές ίνες δίαιτα είναι πιθανότατα ένας καλός τρόπος για να υποστηρίξετε την ανοσολογική υγεία.

10. Τρόφιμα και ποτά με τεχνητά γλυκαντικά

Τα τεχνητά γλυκαντικά έχουν συσχετιστεί με μεταβολές στα βακτήρια του εντέρου που μπορεί να βλάψουν την ανοσολογική λειτουργία. Επιπλέον, ορισμένες έρευνες υποδηλώνουν ότι η υψηλή κατανάλωση μπορεί να συμβάλει στην εξέλιξη αυτοάνοσων ασθενειών.

Write A Comment