Ειδήσεις

Δωρεά δύο γιατρών των «Κνωσός Διάγνωσις» οι υγειονομικές εξετάσεις στηνΕλληνική Ομάδα Διάσωσης Ηρακλείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Η γιατρός Παθολόγος των διαγνωστικών κέντρων και πολυιατρείων «Κνωσός Διάγνωσις», κ. Βασιλική Πιτσούνη, και ο γιατρός Καρδιολόγος, κ. Γιώργος Κοπιδάκης, προσφέρουν δωρεάν τις εξετάσεις για τις  γνωματεύσεις καλής υγείας των μελών του Παραρτήματος Ηρακλείου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι εθελοντικές ομάδες, προκειμένου να είναι ενεργές, πρέπει να εγγραφούν στο Μητρώο Πολιτικής Προστασίας. Για να γίνει αυτό, τα μέλη τους πρέπει να έχουν γνωματεύσεις καλής γενικής ιατρικής κατάστασης, από ιατρούς ειδικότητας παθολόγου, καρδιολόγου και ψυχιάτρου, δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.
Έτσι, ο κύριος Κοπιδάκης και η κυρία Πιτσούνη προσφέρθηκαν να παράσχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε 22 από τα 35 μέλη του Παραρτήματος που ανταποκρίθηκαν στην προσφορά των δύο γιατρών. Η εξέταση ξεκίνησε από χθες (6/4) και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες .
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση Έρευνας και Διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετέχουν εθελοντικά σε επιχειρήσεις από το 1978, ενώ από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου Η Κεντρική Διοίκηση έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και διαθέτει 31 παραρτήματα και βάσεις ετοιμότητας σε όλη τη
Ελλάδα.

Write A Comment