Ογκολογία

Tην ερχόμενη Κυριακή η εκδήλωση της 7ης ΥΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.

Με αφορμή τον μήνα Πρόληψης και την 25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Παράρτημα Χανίων), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνουν εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 13.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» στο κτήριο Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το βιβλίο/ φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Ιστορίες Μαστού», της κας Μαγδαληνής Βογιατζή, Οδοντιάτρου-Δ/ντριας ΕΣΥ, Εικαστικού, τα έσοδα του οποίου διατίθενται κατά αποκλειστικότητα για τους σκοπούς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν Έκθεση φωτογραφικών έργων σχετικών με τον Καρκίνο του Μαστού, της Μαγδαληνής Βογιατζή και ομιλίες των κ.κ.:

Μαρίας Τόλια, Αν. Καθηγήτριας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης / Διευθύντριας Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΠΑ.Γ.Ν.Η..

Αναστασίας Φασουλάκη, Επιμελήτριας Α’ Ε.Σ.Υ. Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας στο ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Γυναικών που βίωσαν τον καρκίνο του μαστού, μετέτρεψαν τις δυσκολίες της ασθένειας σε ιστορίες δύναμης και ελπίδας και τις μοιράζονται μαζί μας, όπως οι ίδιες Γεωργίας Φραγκιαδάκη, Εκπαιδευτικού Νοσηλευτικής, Καλλιτέχνη.

Συντονίστρια της εκδήλωσης, η δημοσιογράφος Αντιγόνη Ανδρεάκη.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διάχυση της πληροφόρησης, μέσω των προσωπικών εμπειριών γυναικών που βίωσαν τον Καρκίνο Μαστού και η ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού

Write A Comment