Παιδί

MAMA ΠΟΝΑΕΙ Η ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΜΟΥ…ΤΙ ΕΧΩ;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Τα περισσότερα παιδιά έχουν αυτοπεριοριζόμενες καταστάσεις στο οξύ κοιλιακό άλγος. Υπάρχει ένα ποσοστό αυτών όμως, που, αντιπροσωπεύει επείγουσες και σοβαρές, ιατρικώς, καταστάσεις. Έχει μεγάλη σημασία αυτές να διαγνωστούν έγκαιρα.

Είναι φανερό ότι έχει διαφορετική βαρύτητα το παράπονο του πόνου που εκφράζεται από το 3χρονο νήπιο από αυτό που εκφράζεται από το 12χρονο παιδί. Η έκφραση και το χρώμα του προσώπου , η στάση του σώματος, η δυσκολία στις αλλαγές θέσεις του σώματος είναι σημεία που θα αξιολογηθούν ανάλογα.

Ο χαρακτήρας του πόνου είναι σημαντικής διαγνωστικής αξίας(πρόκειται για συνεχή πόνο ή για πόνο που έρχεται και φεύγει).Το ίδιο ισχύει και για την εντόπιση του πόνου καθώς και την αντανάκλαση αυτού.

Τα συνοδά συμπτώματα του πόνου έχουν επίσης ιδιαίτερη διαγνωστική αξία: η ύπαρξη πυρετού , το ύψος και η συχνότητα της πυρετικής κίνησης , η ύπαρξη εμέτων, το περιεχόμενο αυτών, η συχνότητα και το είδος των κενώσεων, η συχνότητα ούρησης, τα δυσουρικά ενοχλήματα καθώς και το χρώμα των ούρων . Η νυχτερινή αφύπνιση από οξύ κοιλιακό άλγος πάντα θα πρέπει να αξιολογείται.

Το κρίσιμο έγκειται στο να μη διαφύγει η διάγνωση ¨οξείας κοιλίας¨ που θα πρέπει άμεσα να χειρουργηθεί.

 

Write A Comment