Άνδρας

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΑ “ΔΥΣΚΟΛΑ” ΣΗΜΕΙΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Eπεμβάσεις στα δύσκολα σημεία του σώματος: διπλοσάγονο, γάμπες, έσω επιφάνεια των μηρών-χεριών

Διπλοσάγονο-Γάμπες
Η συσσώρευση λίπους που «επιμένει», κάτω από το πηγούνι, ή τις γάμπες και τους αστραγάλους δεν «φεύγει» με τη δίαιτα και χαλάει τις αναλογίες και τη συνολική εικόνα του σώματος. Λύση στο πρόβλημα του τοπικού πάχους μπορεί να δοθεί μόνο με τη λιποαναρρόφηση και ιδανικοί υποψήφιοι είναι άνδρες και γυναίκες που έχουν καλή αναλογία βάρους-ύψους και το δέρμα τους παρουσιάζει ελαστικότητα. Η επέμβαση γίνεται με μικρές τομές και στην συνέχεια το λίπος αναρροφάται με ειδικές κάνουλες. Νέες μέθοδοι έχουν εξελιχθεί με την χρησιμοποίηση της μηχανικής-παλλόμενης λιποαναρρόφησης (vibro-liposuction) που αφαιρεί το λίπος χωρίς να καταστρέφει τους γύρω ιστούς. Ειδικά για το «διπλοσάγονο», η λιποαναρρόφηση μπορεί να συνδυαστεί με face lift, neck lift ή τελευταία με ειδικά ράμματα που τοποθετούνται πίσω από τα αυτιά. Η υπερβολική αφαίρεση λίπους ωστόσο, πρέπει να αποφεύγεται καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν ασυμμετρίες, «λακκούβες» ή κυματισμοί στο δέρμα. Η επέμβαση γίνεται με γενική ή τοπική αναισθησία και μέθη, και το κόστος κυμαίνεται 2000-3000 Euros.

Έσω επιφάνεια χεριών
Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα στα χέρια χαλαρώνει και γίνεται πλαδαρό. H ανόρθωση της έσω επιφάνειας των βραχιόνων ή «βραχιοπλαστική», αφαιρεί την περίσσεια του δέρματος και του λίπους. Η τομή γίνεται στην κορυφή της μασχάλης χωρίς να φαίνεται, σε ασθενείς ωστόσο με πολύ μεγάλη χαλάρωση, η τομή μπορεί να επεκταθεί από την έσω επιφάνεια του αγκώνα μέχρι την μασχάλη και την αντίστοιχη περιοχή του θώρακα. Είναι δυνατόν να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση για την αφαίρεση του λίπους. Η επέμβαση γίνεται με γενική ή τοπική αναισθησία και μέθη, και το κόστος κυμαίνεται 2500-3500 Euros.

Έσω επιφάνεια μηρών
Η έσω επιφάνεια των μηρών μπορεί να ανορθωθεί και να αφαιρεθεί η περίσσεια του δέρματος και του λίπους (inner thigh lift). Η τομή γίνεται μέσα στο εσώρουχο, με αποτέλεσμα να κρύβεται και να μην φαίνεται εύκολα. Σε ασθενείς ωστόσο με πολύ μεγάλη χαλάρωση, η τομή μπορεί να επεκταθεί στην έσω επιφάνεια του μηρού μέχρι το γόνατο. Είναι δυνατόν να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση για την αφαίρεση του λίπους. Η επέμβαση γίνεται με γενική ή τοπική αναισθησία και μέθη, και το κόστος κυμαίνεται 2500-3500 Euros.

 

*Ο Ιωάννης Λιαπάκης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής (ΕBOPRAS) και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης

OpsisClinical Πλαστική, Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική

http://www.myplasticsurgery.gr

 

 

 

 

Write A Comment