Βιβλία-Κριτικές-Παρουσιάσεις

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΠΠΑΤΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ! ΣΤΟ MEDICALTIME

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Η έγκριτη ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Α. Καππάτου επιστρέφει με ένα ακόμα εξαιρετικά ενδιαφέρον και βοηθητικό βιβλίο, προσφέροντας απαντήσεις σε ερωτήματα, ανησυχίες και δυσκολίες που απασχολούν κάθε ζευγάρι από τη στιγμή που αποφασίζει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί.
Με απλό και κατανοητό τρόπο εξηγεί και αναλύει  όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τη σύλληψη του παιδιού μέχρι το στάδιο που προηγείται της εφηβείας, προσφέροντας στους γονείς τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα το παιδί τους και να ενημερωθούν για τα σημαντικότερα θέματα που τους προβληματίζουν. Μέσα από 442 σελίδας η Αλεξάνδρα Α. Καππάτου καταφέρνει να μιλήσει για θέματα,όπως η ψυχολογική προετοιμασία της εγκύου, η γνωριμία της με το βρέφος, τα συναισθήματα του πατέρα, οι τρόποι επικοινωνίας με το παιδί, τα προβλήματα στον ύπνο, η άρνηση, οι εφιάλτες. Ακόμα καταπιάνεται με θέματα όπως η επιθετικότητα, ο σχολικός εκφοβισμός,  το πείσμα, το ψέμα, οι μαθησιακές δυσκολίες, η χρήση της νέας τεχνολογίας, το διαζύγιο, το άγχος, ο φόβος , η κατάθλιψη. Τέλος δίνει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα όπως εάν υπάρχει σωστός τρόπος διαπαιδαγώγησης, πως μπορούν να μιλήσουν οι γονείς στο παιδί τους για τη σεξουαλικότητα, την οικονομική κρίση, την υιοθεσία κ.α.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Α. ΚΑΠΠΑΤΟΥ
⇒ Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Αμιένης στη Γαλλία.
⇒ Από το 1986 δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος.
⇒ Το 1987 ίδρυσε το Ψυχοδιαγνωστικό και Συμβουλευτικό Κέντρο με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.
⇒ Έχει δώσει περίπου 400 διαλέξεις σε επιστημονικούς συλλόγους, φιλανθρωπικά σωματεία και οργανισμούς σε όλη τη χώρα. Επίσης έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε 100 τουλάχιστον επιστημονικές ημερίδες. Από το 1988 μέχρι και το 1999 οργάνωσε δεκάδες σεμινάρια που παρακολούθησαν τουλάχιστον 2.000 εκπαιδευτικοί πάνω σε θέματα ψυχολογίας παιδιών και εφήβων.
⇒ Περίπου 2.000 άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτες εφημερίδες, περιοδικά και ιστότοπους.
⇒ Τα τελευταία είκοσι τρία χρόνια, με πολυάριθμες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρεμβάσεις, ανέδειξε τα ψυχολογικά προβλήματα παιδιών και εφήβων και τις σχέσεις γονιών-παιδιών.
⇒ Έχει δημιουργήσει έναν δυναμικό ιστότοπο, όπου οι γονείς μπορούν να βρουν πληροφορίες, έρευνες και θέματα επικαιρότητας που αφορούν παιδιά, εφήβους καθώς και ενήλικες.

Η διεύθυνσή της είναι www.akappatou.gr

(Εκδόσεις Μίνωας, Φεβρουάριος 2013, Αθήνα, Τηλ. 2102711222, 448 σελίδες)

Write A Comment