Άνδρας

ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Οι ουρολοιμώξεις μπορεί να περιορίζονται μόνο στις κατώτερες ουροφόρες οδούς όπως κυστίτιδα η ουρηθρίτιδα ή και να περιλαμβάνουν τις ανώτερες ουροφόρες οδούς όπως η πυελονεφρίτιδα.

Οι περισσότερες λοιμώξεις προκαλούνται από παθογόνους μικροοργανισμούς που αποικίζουν το περιφερικό άκρο της ουροφόρου οδού και μεταφέρονται προς τα πάνω, μέσω της ουρήθρας. Περιστασιακά, τα βακτήρια μπορούν να εισέρχονται με την κυκλοφορία του αίματος, από εστίες έξω από το ουροποιητικό. Είναι συχνότερες στις γυναίκες, αποτελούν όμως και το συχνότερο αίτιο δυσουρίας στους άνδρες. Οι ουρολοιμώξεις συμβαίνουν χαρακτηριστικά σε νήπια, σε γυναίκες όλων των ηλικιών και σε άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών.

Ο κυριότερος παθογόνος μικροοργανισμός που προκαλεί τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος σχεδόν στο 80% των λοιμώξεων είναι το κολοβακτηρίδιο (Escherichiα coli) επίσης τα παθογόνα μικρόβια Proteus, Klebsiella, Pseudomonas, Enterobacter καθώς και ο Stαphylococcus sαprophyticus, μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν λοιμώξεις.

Write A Comment