Βιβλία-Κριτικές-Παρουσιάσεις

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΠΠΑΤΟΥ: ΜΕΓΑΛΩΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Πώς μπορείτε να κάνετε το παιδί σας πιο χαρούμενο, ευτυχισμένο και δημιουργικό; Ποιες είναι οι θεμελιώδεις ανάγκες του παιδιού; Επικοινωνείτε μαζί του εποικοδομητικά; Η έγκριτη ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Α. Καππάτου αναλύει όλα τα προβλήματα που προκύπτουν σε κάθε στάδιο ανάπτυξης του παιδιού προτείνοντας εφικτές λύσεις στους γονείς αλλά και σε όσους ασχολούνται με τα παιδιά.
Μια αναθεωρημένης και εμπλουτισμένη έκδοση, γραμμένη με απλό και κατανοητό τρόπο για όλα τα σύγχρονα θέματα που που απασχολούν τους γονείς, όπως:
– Πότε το παιδί μπορεί να τρώει μαζί μου;
– Τι φοβούνται τα παιδιά
– Πιπίλα: είναι εύκολο να τη σταματήσει
– Πότε να κάνω δεύτερο παιδί|
– Πώς να γίνει το παιδί μου ευγενικό;
– Ο ένας γονιός είναι άνεργος: τι μπορώ να κάνω;
– Επηρεάζεται το παιδί από τις ειδήσεις στην τηλεόραση;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Α. ΚΑΠΠΑΤΟΥ
⇒ Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Αμιένης στη Γαλλία.
⇒ Από το 1986 δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος.
⇒ Το 1987 ίδρυσε το Ψυχοδιαγνωστικό και Συμβουλευτικό Κέντρο με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.
⇒ Έχει δώσει περίπου 400 διαλέξεις σε επιστημονικούς συλλόγους, φιλανθρωπικά σωματεία και οργανισμούς σε όλη τη χώρα. Επίσης έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε 100 τουλάχιστον επιστημονικές ημερίδες. Από το 1988 μέχρι και το 1999 οργάνωσε δεκάδες σεμινάρια που παρακολούθησαν τουλάχιστον 2.000 εκπαιδευτικοί πάνω σε θέματα ψυχολογίας παιδιών και εφήβων.
⇒ Περίπου 2.000 άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτες εφημερίδες, περιοδικά και ιστότοπους.
⇒ Τα τελευταία είκοσι τρία χρόνια, με πολυάριθμες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρεμβάσεις, ανέδειξε τα ψυχολογικά προβλήματα παιδιών και εφήβων και τις σχέσεις γονιών-παιδιών.
⇒ Έχει δημιουργήσει έναν δυναμικό ιστότοπο, όπου οι γονείς μπορούν να βρουν πληροφορίες, έρευνες και θέματα επικαιρότητας που αφορούν παιδιά, εφήβους καθώς και ενήλικες.

Η διεύθυνσή της είναι www.akappatou.gr

(Εκδόσεις Μίνωας, Φεβρουάριος 2013, Αθήνα, Τηλ. 210-2711222, 288 σελίδες)

Write A Comment