Ιατρικά Συνέδρια

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Η 10η Οκτωβρίου είναι καθιερωμένη ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, έπειτα από πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Με αφορμή αυτή την επέτειο, ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει μια ενδιαφέρουσα συνεστίαση, με ομιλήτρια την ψυχολόγο, Dr Σοφία Μπαλαμούτσου, την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, στις 21:30, στο ξενοδοχείο Galaxy.
Σε μια εποχή βαθύτατης οικονομικής κρίσης, με την ψυχική υγεία να κλονίζεται, τις αυτοκτονίες να αυξάνονται με απίστευτους ρυθμούς και τους ανθρώπους να έχουν ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης όσο ποτέ άλλοτε, είναι καλό να γνωρίζουμε το τι πραγματικά συμβαίνει με την ψυχή, την άβυσσο του ανθρώπου.
Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία παγκόσμια «επιδημία» ψυχικών διαταραχών, επικαλούμενοι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο αριθμός των πασχόντων από κατάθλιψη, ξεπερνά παγκοσμίως τα 154 εκατομμύρια, ενώ ως το 2020 θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.
Στη χώρα μας, σύμφωνα με πανεπιστημιακές μελέτες, το ποσοστό των πασχόντων από κατάθλιψη που αναζητούν βοήθεια, είναι λιγότερο από το 50%!
Η ψυχολόγος Dr Σοφία Μπαλαμούτσου θα προσπαθήσει να φωτίσει το θέμα, να εξηγήσει συμπεριφορές, αλλά και να επισημάνει τα σημάδια, τα οποία όλοι πρέπει να προσέχουμε στο φιλικό και οικογενειακό μας περιβάλλον.

Write A Comment