Άνδρας

ΡΙΖΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Η αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με χρήση laser επιτυγχάνεται με τη καταστροφή της ρίζας της τρίχας και έτσι την αναστολή παραγωγής νέας τρίχας από την ίδια ρίζα.
Η ικανότητα να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, χωρίς να καταστραφεί ο παρακείμενος ιστός του δέρματος, βασίζεται στη θεωρία της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης.
Αυτή η θεωρία πρεσβεύει, ότι συγκεκριμένο μήκος κύματος της ακτίνας φωτός, εξειδικευμένου laser προκαλούν την απορρόφηση ενέργειας από τη τρίχα που προκαλεί τη καταστροφή του θύλακα της τρίχας.
Όσο πιο εξειδικευμένο είναι το laser και όσο πιο «απορροφητική» είναι η τρίχα στην ακτίνα φωτός που μεταφέρει ενέργεια, τόσο πιο σίγουρο θα είναι το αποτέλεσμα, χωρίς ανεπιθύμητες επιπλοκές.

 

 

 

 

 

 

 

 
Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν όλοι οι τύποι laser την ίδια αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της τριχοφυΐας, αλλά ούτε και όλες οι τρίχες ανταποκρίνονται το ίδιο στη θεραπεία με laser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα πλέον αποτελεσματικά laser για την μόνιμη αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας είναι του Long Pulse Alexandrite laser, καθώς επιτυγχάνεται πλήρως επιλεκτική φωτοθερμόλυσης της τρίχας, ακόμα και αν αυτή περιέχει ελάχιστη μελανίνη αφήνοντας ανεπηρέαστη τη μελανίνη του περιβάλλοντος της τρίχας, δέρματος, ελαχιστοποιώντας έτσι τη πιθανότητα δυσχρωμιών.

 

*Ο Εμμανουήλ Δασκαλάκης είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Πλαστικών με εξειδίκευση στηνΑισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική www.plastic-surgery.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Write A Comment