Επιστημονικοί Συνεργάτες

Κυκλοφόρησε ο νέος Ιατρικός Οδηγός Κρήτης για το 2023

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Η παρουσίαση του νέου τεύχους του Ιατρικού Οδηγού Κρήτης για το 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον συνεδριακό χώρο του ΝΤΟΡΕ SYMPOSIA από τον Δημοσιογράφο Κώστα Συλιγάρδο που είναι ο επικεφαλής της ομάδας και εκδότης τα τελευταία χρόνια του συγκεκριμένου εντύπου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρος Πατριανάκος, και ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Τσικανδυλάκης.

Επιστήμονες από τον χώρο της δημόσιας και ιδιωτικής υγείας όλων των ειδικοτήτων, αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων βρέθηκαν στην ξεχωριστή βραδιά που παράλληλα πλαισιώθηκε από επιχειρηματίες του χώρου και πολλούς δημοσιογράφους και ανθρώπους των τοπικών media.

Τι είναι ο Ιατρικός Οδηγός Κρήτης…

Στις σελίδες του Ιατρικού Οδηγού Κρήτης θα βρείτε συγκεντρωμένα και ταξινομένα ανά νομό τα στοιχεία όλων των Ιατρών και άλλων ειδικοτήτων του χώρου της υγείας, φαρμακείων, διαγνωστικών κέντρων, κλινικών, εταιριών ιατρικών και ορθοπεδικών ειδών.

Επιπλέον, περιλαμβάνονται άρθρα για την υγεία και χρήσιμα τηλέφωνα.

Ποιοι προβάλλονται…

Ο Ιατρικός Οδηγός Κρήτης είναι το έντυπο που αποτελεί μία βάση δεδομένων για όλα τα επαγγέλματα υγείας στην Κρήτη, καθώς και για όλες τις εταιρίες και επιχειρήσεις του χώρου. Σκοπός της έκδοσης αποτελεί την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού στην αναζήτηση Ιατρών κάθε ειδικότητας, καθώς και κάθε μορφής ιατρικής παρεχόμενης υπηρεσίας.

Κάλυψη… Διανομή…

Ο Ι.Ο.Κ. διανέμεται δωρεάν σε όλη την Κρήτη σε στρατηγικά σημεία και σε ιδιωτικούς ιατρούς, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα.

Η έκδοση αφορά το έτος 2023.

Στην σύντομη αναφορά του ο Κώστας Συλιγάρδος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους συνεργάτες του, αναφέρθηκε στην “επιστροφή” του εντύπου μετά από σχεδόν τρία χρόνια λόγω των περιοριστικών όρων της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε :

“Κρατάτε στα χέρια σας ένα ακόμα Ιατρικό Οδηγό στην έντυπη του μορφή και κόντρα στο κύμα της απόλυτης ψηφιοποίησης που φυσικά είναι καλοδεχούμενη, έχει ασύλληπτα πλεονεκτήματα και είναι επιβεβλημένη στους καιρούς μας, σε μια χώρα μάλιστα που ομολογουμένως είναι πίσω στον τομέα αυτό.

Είμαστε εδώ και αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία για μας που συνεχίζουμε την προσπάθεια. Το να δουλεύεις με αυτήν την υπέροχη ομάδα που μας υποστηρίζει και μας ακολουθεί, αυτούς τους δύσκολους καιρούς, και να τυπώνεις ένα μοναδικό στην κυριολεξία έντυπο που έχει ένα «εκσυγχρονισμένο vintage» αποτέλεσμα, σου δίνει ένα συναίσθημα δυνατό και ξεχωριστό, όχι γιατί νιώθω ρομαντικός ή… ως ο τελευταίος των Μοϊκανών, αλλά γιατί εμείς έτσι ξεκινήσαμε πριν τριάντα χρόνια την διαδρομή μας στις εκδόσεις και είμαστε αποφασισμένοι να το πάμε μέχρι τέλους με αγάπη και επιμονή, τιμώντας την παράδοση και υπηρετώντας το κύρος που σου δίνει πάντα μια έκδοση.

Πιστεύουμε όμως παράλληλα ότι ακόμα και σήμερα ένα έντυπο όπως αυτό, έχει την δίκη του χρηστικότητα κόντρα στο πανίσχυρο Ίντερνετ που επίσης υπηρετούμε με τα άλλα μας επαγγελματικά «τέκνα» και εργαλεία που μας παρέχει η τεχνολογία.

Η Κρήτη όχι μόνο δεν στερείται υψηλών υπηρεσιών υγείας, αλλά αποτελεί ένα τόπο για πολλές ειδικότητες που έριξε εδώ και χρόνια τις γέφυρες με την Αθήνα και το εξωτερικό στα ιατρικά ταξίδια, ενώ παράλληλα υποδέχεται με επιτυχία και διαχειρίζεται περιστατικά με απόλυτη επιτυχία στον δημόσιο σύστημα υγείας και φυσικά στον ιδιωτικό τομέα.

Είμαστε υπερήφανοι για όλο αυτό. Ένα μεγάλο “μπράβο” ανήκει σε εκείνους που πίστεψαν με πάθος, υπηρέτησαν με αυταπάρνηση σώζοντας ανθρώπους και πηγαίνοντας την επιστήμη ένα βήμα μπροστά. Αν σήμερα πρέπει ή οφείλουμε να έχουμε μια ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο με λιγότερο πόνο και θλίψη, το στηρίζουμε στην επιστήμη της υγείας. Άλλωστε η επιστήμη αυτή κρύβει την δύναμη, που σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι το ζητούμενο για όλο τον πλανήτη.”

Η εκδήλωση της παρουσίασης έκρυβε όμως και μια είδηση για τους ανθρώπους της υγείας στην Κρήτη, αφού ανακοινώθηκε το “Πρώτο συνέδριο για την υγεία στην Κρήτη” υπό τον διακριτικό τίτλο CRETA MEDICAL FORUM 2023 που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους στο Ηράκλειο, προκειμένου να αναδειχθούν τα ιατρικά επιτεύγματα και το σύνολο των υπηρεσιών υγείας που έχει το νησί και με τα οποία αφενός “πέφτουν οι γέφυρες” για εξαγωγή περιστατικών προς την Αθήνα και το εξωτερικό, αφετέρου δημιουργούνται όλες εκείνες οι συνθήκες και αναπτύσσονται στο νησί για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε Έλληνες από άλλες γεωγραφικές περιφέρειες ώστε να γίνουν λήπτες των υπηρεσιών αυτών, αλλά ταυτόχρονα να αναπτυχθεί ο ιατρικός τουρισμός μιας και οι όροι αυτού έχουν πλέον για τα καλά ωριμάσει.

Write A Comment