Ορθοπαιδική - Ρευματολογία

Ολοκληρωμένος έλεγχος οστεοπόρωσης σε προνομιακή τιμή από τον Όμιλο Affidea

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ολοκληρωμένο διαγνωστικό έλεγχο για την οστεοπόρωση, προσφέρει σε προνομιακή τιμή ο Όμιλος Affidea, με αφορμή την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Μετρήστε το ασβέστιο, τα επίπεδα βιταμίνης D και την οστική πυκνότητα στον οργανισμό σας, από 1 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου 2023, σε όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα Affidea και θωρακιστείτε απέναντι σε σοβαρές απειλές για την υγεία σας.  

Ο έλεγχος οστεοπόρωσης περιλαμβάνει εξετάσεις εργαστηριακές και απεικονιστικές, και πιο συγκεκριμένα:

  • Ασβέστιο Ca αίματος
  • Βιταμίνη VitD3 (OH)25
  • Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας Οσφυϊκής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης 

Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από σταδιακή απώλεια ασβεστίου, η οποία καθιστά τα οστά λεπτότερα και πιο εύθραυστα, αυξάνοντας τον κίνδυνο θραύσης. Συχνά αναφέρεται ως σιωπηλή νόσος, επειδή δεν υπάρχουν σημεία ή συμπτώματα πριν από ένα κάταγμα, και είναι πιο συνηθισμένη μετά την ηλικία των 50 ετών. Ο έλεγχος οστεοπόρωσης διενεργείται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, με στόχο την βελτίωση του βιοτικού και λειτουργικού επιπέδου των εξεταζομένων, αλλά και για να προσδιοριστεί ο καταγματικός κίνδυνος, να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία και να προληφθεί το επόμενο κάταγμα. 

Διαγνωστικές εξετάσεις για τα οστά και τη θωράκιση του οργανισμού 

Η μέτρηση του ασβεστίου (Ca) στο αίμα χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και την παρακολούθηση ενός μεγάλου φάσματος διαταραχών, συμπεριλαμβανομένων νοσημάτων των οστών. Η βιταμίνη D, πολύτιμος «σύμμαχος» για την υγεία, συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη των οστών και στην προαγωγή υγείας του σκελετού. Έχει αποδειχθεί πως βοηθά όχι μόνο στην πρόληψη σοβαρών παθήσεων, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.  Η αιμοληψία για τις παραπάνω εξετάσεις πρέπει να γίνεται το πρωί, λόγω των ημερήσιων διακυμάνσεων, σε εξεταζόμενο/η νηστικό/ή τουλάχιστον 8 ώρες.

Η πυκνομετρία των οστών είναι μια γρήγορη και ανώδυνη εξέταση που επιτρέπει την μέτρηση της πυκνότητας των οστών, με βάση τα στατιστικά πρότυπα για την ηλικία, το βάρος και το φύλο. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται για την ποσοτικοποίηση της απώλειας οστικής μάζας.

Τεχνολογία αιχμής και καινοτόμες πρακτικές 

Το σύστημα μέτρησης οστικής πυκνότητας (DEXA) που διαθέτουν τα διαγνωστικά κέντρα Affidea, είναι σύστημα υψηλής ακρίβειας, με χαμηλή δόση ακτινοβολίας (χαμηλότερη κατά 10 φορές περίπου) και μικρό χρόνο. Ο Όμιλος Affidea επένδυσε παράλληλα και στο Prodigy Pro που προσφέρει πρόγραμμα της πλέον αξιόπιστης λιπομέτρησης, με το οποίο είναι δυνατή η εκτίμηση του καρδιο – μεταβολισμού και της σωματικής ευεξίας, ενώ βρίσκει εφαρμογή και στην αθλητική ιατρική.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να κλείσετε ραντεβού, απευθυνθείτε στο κέντρο που σας εξυπηρετεί μέσω τηλεφώνου και e-mail ή online.

Σχετικά με τον Όμιλο Affidea 

Ο Όμιλος Affidea αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη με δραστηριότητα σε 15 χώρες.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους, μέσω ενός Πανελλαδικού Δικτύου Διαγνωστικών Κέντρων, κι εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Ο Όμιλος Affidea εφαρμόζει κατ’ αποκλειστικότητα το πρόγραμμα βελτιστοποίησης της δόσης ακτινοβολίας Dose Excellence κατά τη διενέργεια της αξονικής τομογραφίας. Όλα τα κέντρα του Ομίλου Affidea είναι πιστοποιημένα κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 και τα βιοπαθολογικά εργαστήρια διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189. 

Η αρτιότητα του σύγχρονου εξοπλισμού, η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και η διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων του Ομίλου Affidea καταδεικνύονται από τις διακρίσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες του στο χώρο της υγείας.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα, σε LinkedIn, Facebook και Instagram.

Write A Comment