Επιστημονικοί Συνεργάτες

Λαμπρά τα εγκαίνια στο Ηράκλειο Κρήτης της νέας Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΡΗΤΗΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Η Assaraf Keren Dora από το Μονακό ήταν εκείνη που μαζί με άλλα 10 παιδάκια έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων της ΜΥΙΑ ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΡΗΤΗΣ. Είναι η γυναίκα που το 2020, σε ηλικία 42 ετών, ήταν σε εμμηνόπαυση και κατάφερε να μείνει έγκυος μετά από PRP ωοθηκών.
Λίγο καιρό μετά απέκτησε ένα όμορφο κοριτσάκι.
ΗAssaraf Keren είπε ότι είχε διαβάσει για το καινοτόμο PRP που εφαρμόζεται στην κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ, την έγχυση αυτόλογου πλάσματος αίματος στις ωοθήκες, που αποσκοπεί στην αναζωογόνηση των ωοθηκών σε περιεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, για πιθανή ωορρηξία και σκοπό την εγκυμοσύνη.
Υπεβλήθη στη “Γένεσις Αθηνών” σε έγχυση PRP στις ωοθήκες και μετά η Assaraf Keren απέκτησε πάλι περίοδο και 3 μήνες αργότερα έμεινε έγκυος με φυσική σύλληψη. Γέννησε στην Ελβετία με φυσιολογικό τοκετό το 2021 ένα υγιέστατο παιδάκι! Συγκινημένη η πρωταγωνίστρια της τελετής των εγκαινίων αναφέρθηκε στο ευτυχές γεγονός της γέννησης του παιδιού της και δήλωσε ότι είναι πολύ ευτυχισμένη μαμά και έχει μια υπέροχη οικογένεια, συμπληρώνοντας «εύχομαι όλες οι γυναίκες να μπορέσουν να ζήσουν αυτήν την ευτυχία τη χαρά της μητρότητας».
Την τελετή των εγκαινίων τίμησε με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος και εκπρόσωποι από την πολιτική και η πολιτειακή ηγεσία της Κρήτης και όχι μόνο. Ανάμεσά τους o περιφερειάρχης Αττικής κος Γεώργιος Πατούλης, ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, καθηγ. κος Νικόλαος Βραχνής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, καθηγ. κος
Μιχάλης Κουτσιλιέρης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρος Πατριανάκος εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και του ιατρικού κόσμου. Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της ίδρυσης της νέας μονάδας για τη σύγχρονη ελληνική οικογένεια.
Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκαν στην επιλογή της Κρήτης για την ίδρυση της νέας μονάδας, υπογραμμίζοντας την ιδιαιτερότητα της θέσης της, αλλά και τη δυναμική που αναπτύσσει στις δομές υγείας.
Στη συμβολή τέτοιων μονάδων στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Πατούλης και στην επιτυχή πορεία της ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΡΗΤΗΣ και τη συμβολή της στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας.
Ο κύριος Πάντος συγκινημένος μετά την τελετή των εγκαινίων δήλωσε ότι «όραμά μας είναι να βοηθήσουμε κάθε οικογένεια που θέλει να αποκτήσει παιδί και επιπλέον να συμβάλλουμε στην αύξηση του αριθμού των ιατρικών τουριστών στην Kρήτη. Να αντιστρέψουμε τη ροή των υπογόνιμων ζευγαριών προς Αθήνα και να γίνει η Κρήτη προορισμός τουρισμού υγείας για εντός και εκτός Ελλάδας».
Ο συνιδρυτής, κύριος Κωνσταντίνος Σφακιανούδης είπε ότι <<διαπιστώσαμε το έλλειμα που υπήρχε και είδαμε
ότι μπορούμε να προσφέρουμε την τεχνογνωσία μας και έτσι προχωρήσαμε στη δημιουργία της νέας σύγχρονης ΜΥΙΑ που εγκαινιάσαμε σήμερα>>.
«Ο ιατρικός τουρισμός τα επόμενα χρόνια θεωρούμε ότι θα εκτοξεύσει την χώρα μας στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης καθώς ήδη βρισκόμαστε ανάμεσα στην πρώτη δεκάδα. Μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής όπως αυτή που εγκαινιάζουμε σήμερα θα συμβάλλουν καταλυτικά σε αυτή την κατεύθυνση»,  είπε ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, καθηγ. κος Νικόλαος Βραχνής.
Η ΓΕΝΕΣΙΣ Κρήτης έχει ξεκινήσει ένα πολύ σημαντικό έργο εντός της Κλινικής Ασκληπιείον στο Ηράκλειο της Κρήτης και το επιτελεί, χαρίζοντας καθημερινά χαμόγελα με την βοήθεια του κου Γεωργού Κλάδου συνεργάτη της ΜΥΙΑ ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Write A Comment