Ειδήσεις

Affidea & Bayer ξεκινούν στην Ελλάδα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την ανακύκλωση υπολειμμάτων σκιαγραφικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

O ‘Ομιλος Affidea αναλαμβάνει με συνέπεια πρωτοβουλίες ώστε να εξισορροπήσει την οικονομική ανάπτυξη μέσω του πανελλαδικού του δικτύου, με την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Λειτουργώντας με υπευθυνότητα σε κάθε τομέα της δραστηριότητάς της, η Affidea μειώνει το οικολογικό αποτύπωμα, ενσωματώνοντας βέλτιστες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στον στρατηγικό σχεδιασμό της.  

Μέσω της πρωτοβουλίας re:contrast, η Affidea επιβεβαιώνει την αφοσίωσή της για την προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης υπολειμμάτων ιωδίου από τα σκιαγραφικά μέσα που χρησιμοποιούνται στις αξονικές τομογραφίες, που ξεκινά για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Bayer. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι δύο εταιρείες κάνουν πράξη την σωστή απόρριψη των υπολειμμάτων των σκιαγραφικών μέσων, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος από επιβλαβείς ουσίες.

Μέσω του προγράμματος re:contrast της Bayer μειώνεται η ανάγκη για νέο ιώδιο, καθώς περιορίζεται τόσο η εξόρυξή του όσο και η παρουσία του στο νερό, καθώς με την ανάκτηση και επαναχρησιμοποίησή του δεν απελευθερώνεται στα λύματα. 

Το πρόγραμμα re:contrast λειτουργεί ως εξής: στο διαγνωστικό κέντρο Affidea χρησιμοποιούνται ειδικά δοχεία ανάκτησης με τα υπολείμματα του σκιαγραφικού μέσου της Bayer. Στη συνέχεια, τα γεμάτα δοχεία συλλέγονται και αποστέλλονται στις εγκαταστάσεις της Bayer στο Bergkamen, όπου και πραγματοποιείται η ανάκτηση του ιωδίου. Το ανακτηθέν ιώδιο δίνεται σε μεταπωλητές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές άλλες εφαρμογές, αλλά όχι για σκιαγραφικά/φαρμακευτικά προϊόντα.

Από την πλευρά του ο Operations Director της Affidea Ελλάδος κύριος Γιάννης Βυθούλκας, δήλωσε: «Σε ένα έντονα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, διαμορφώνουμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, με στόχο την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών αλλά και την συμμόρφωση της εταιρείας με τις απαιτήσεις της βιώσιμης διακυβέρνησης. Είμαστε περήφανοι που η Affidea είναι η πρώτη εταιρεία υγείας που εφαρμόζει το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Bayer για την ανακύκλωση υπολειμμάτων σκιαγραφικών μέσων, με στόχο να βελτιώσει το οικολογικό της αποτύπωμα, να συμβάλει  στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα βιωσιμότητας».

Ο Επικεφαλής του Τμήματος Ακτινολογίας της Bayer Ελλάς κύριος Νικόλαος Κουρεντζής, δήλωσε σχετικά: «Για την Bayer, η βιωσιμότητα αποτελεί σημαντική δέσμευση. Μέσω του προγράμματος re:contrast, η Bayer Ελλάς αποδεικνύει πώς οι βιώσιμες πρακτικές μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε θετικές αλλαγές. Αυτή η καινοτόμος πρωτοβουλία στοχεύει στο να φέρει έναν νέο τρόπο ανάκτησης και επαναχρησιμοποίησης των υπολειμμάτων ιωδίου, μειώνοντας έτσι την εξάρτησή μας από νέους πόρους. Αντιμετωπίζοντας ενεργά τις περιβαλλοντικές ανησυχίες, το πρόγραμμα re:contrast όχι μόνο βοηθά στη διατήρηση πολύτιμων φυσικών στοιχείων, αλλά ταυτόχρονα μειώνει σημαντικά την παρουσία των επιβλαβών ουσιών στο περιβάλλον. Το πρόγραμμα αυτό θέτει ένα νέο πρότυπο για υπεύθυνες βιομηχανικές πρακτικές και είμαστε υπερήφανοι που στην Bayer Ελλάς ηγούμαστε μίας βιώσιμης λύσης που συμβάλλει στο να κληροδοτήσουμε έναν καλύτερο πλανήτη στις επόμενες γενιές.»

Δείτε το σχετικό ενημερωτικό βίντεο εδώ

Σχετικά με τον Όμιλο Affidea 

Ο Όμιλος Affidea αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη με δραστηριότητα σε 15 χώρες.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους, μέσω ενός Πανελλαδικού Δικτύου Διαγνωστικών Κέντρων, κι εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Όλα τα κέντρα του Ομίλου Affidea είναι πιστοποιημένα κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 και τα βιοπαθολογικά εργαστήρια διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189. Επιπλέον, ο Όμιλος Affidea εφαρμόζει κατ’ αποκλειστικότητα το πρόγραμμα βελτιστοποίησης της δόσης ακτινοβολίας Dose Excellence κατά τη διενέργεια της αξονικής τομογραφίας. 

Η αρτιότητα του σύγχρονου εξοπλισμού, η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και η διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων του Ομίλου Affidea καταδεικνύονται από τις διακρίσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες του στο χώρο της υγείας.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα, σε LinkedIn, Facebook και Instagram.

Write A Comment