Ιατρικά Νέα

Affidea: Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία για νέες ηλικιακές ομάδες γυναικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Επεκτείνεται το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για γυναίκες 45-49 και 70-74 ετών

Τα διαγνωστικά κέντρα Affidea συμμετέχουν ενεργά στο Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά» το οποίο προσφέρει δωρεάν προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις ψηφιακής μαστογραφίας.

Την Τετάρτη 8 Μαΐου ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων ενημερωτικών SMS στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων που αφορούν γυναίκες 45–49 ετών και 70–74 ετών, με το σύνολο των νέων δικαιούχων να ανέρχεται στις 566.494. Καθημερινά γυναίκες οι οποίες έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, θα λαμβάνουν σταδιακά το άυλο παραπεμπτικό για δωρεάν προληπτική μαστογραφία με μήνυμα (SMS). Οι γυναίκες δικαιούχοι ηλικίας 45-74 ετών που δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, μπορούν με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. 

H πρόληψη σώζει ζωές!

Ο Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων Affidea, έχοντας στο επίκεντρο την φροντίδα της γυναίκας, προσφέρει ολοκληρωμένες και αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας σε ένα πιστοποιημένο και ασφαλές περιβάλλον. Αναγνωρίζοντας την σημασία της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, πρωτοπορεί και επενδύει σε ψηφιακούς μαστογράφους τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής απόδοσης, εξασφαλίζοντας την μέγιστη υποστήριξη στις γυναίκες που την επιλέγουν είτε για προληπτικούς είτε για θεραπευτικούς λόγους.

Στα Διαγνωστικά Κέντρα Affidea η εμπειρία της ψηφιακής μαστογραφίας είναι διαφορετική. Κάθε γυναίκα απολαμβάνει εξατομικευμένη φροντίδα για την υγεία του μαστού και απεικονιστικό έλεγχο με εξοπλισμό βασισμένο σε τεχνολογία αιχμής. Παράλληλα, η διαδικασία επιβλέπεται πάντα από τεχνολόγους εξειδικευμένους στην απεικόνιση του μαστού, ενώ παρέχεται άμεση διάγνωση και συμβουλευτική καθοδήγηση, με την εγγύηση ποιότητας του κορυφαίου ιδιωτικού φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη.

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας στα πλέον σύγχρονα τμήματα Ψηφιακής Μαστογραφίας 2D, αλλά και 3D Τομοσύνθεσης του Ομίλου Affidea, στο πλησιέστερο διαγνωστικό κέντρο Affidea που σας εξυπηρετεί.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά» έχει ξεκινήσει από το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ. Το πρόγραμμα αφορά 1,4 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών και προσφέρει δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας, δωρεάν διενέργεια υπερηχογραφήματος και δωρεάν επίσκεψη στο ιατρό για τις γυναίκες που θα έχουν ευρήματα. Μέχρι στιγμής έχουν ήδη διενεργηθεί πάνω από 300.000 μαστογραφίες και έχουν εντοπιστεί έγκαιρα με συμπτώματα, πάνω από 20.000 γυναίκες.

Σχετικά με τον Όμιλο Affidea 

 

Ο Όμιλος Affidea αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Ευρώπη με δραστηριότητα σε 15 χώρες.

 

Τα διαγνωστικά κέντρα Affidea λειτουργούν στην Ελλάδα από το 2005, μέσω ενός πανελλαδικού δικτύου, και είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ, όλα τα δημόσια ταμεία και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

 

Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός της Affidea είναι ο νεότερος στην Ευρώπη, καθώς διαθέτει τα πιο εξελιγμένα συστήματα μαγνητικής και αξονικής τομογραφίας, ψηφιακής μαστογραφίας 3D και υπερηχοτομογραφίας, με τεχνολογία επικεντρωμένη στους εξεταζόμενους.

 

Όλα τα κέντρα είναι πιστοποιημένα κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 και τα βιοπαθολογικά εργαστήρια διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189. 

 

Σημειώνεται ότι τα διαγνωστικά κέντρα Affidea έχουν βραβευθεί και περιλαμβάνονται στη λίστα “EuroSafe Wall of Stars” ως τα καλύτερα και ασφαλέστερα της Ευρώπης από πλευράς ακτινοπροστασίας, καθώς εφαρμόζουν κατ’ αποκλειστικότητα το πρόγραμμα διαχείρισης της δόσης ακτινοβολίας Dose Excellence κατά τη διενέργεια της αξονικής τομογραφίας.

 

Ο Όμιλος Affidea αναπτύσσεται δυναμικά επενδύοντας στην ανάπτυξη νέων κέντρων και επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών του.

 

Στόχος της Affidea είναι η μετάβαση στο μοντέλο του «έξυπνου διαγνωστικού κέντρου» με ψηφιακές διαδικασίες, που θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο και περιορίζουν το αποτύπωμα στο περιβάλλον.

 

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα, σε LinkedIn, Facebook και Instagram.

Write A Comment