Γυναίκα

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Έγκυες που υποβλήθηκαν σε εμβολιασμό κατά της γρίπης Η1Ν1 κατά την πανδημία του 2009, είχαν μικρότερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα μωρά και τα μωρά τους είχαν μεγαλύτερο βάρος κατά μέσον όρο. Το να αρρωστήσει μια γυναίκα από γρίπη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα προβλήματα στο βρέφος, όπως πρόωρο τοκετό.

Ερευνητές από την σχολή δημόσιας υγείας Rollins του πανεπιστημίου του Emory, αξιολόγησαν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Η1Ν1 στις έγκυες, έναντι ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του 2009. Συνέκριναν τα αποτελέσματα μεταξύ εγκύων που εμβολιάστηκαν και εγκύων που δεν εμβολιάστηκαν.

Στη μελέτη αυτή συμμετείχαν, 3327 γυναίκες, χρονικό διάστημα μεταξύ Απριλίου 2009 και Απριλίου 2010. Η μελέτη ερεύνησε κατά ποσόν γυναίκες πού έκαναν το εμβόλιο Η1Ν1 κατά την διάρκεια του της εγκυμοσύνης είχαν οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικώς με το βάρος του παιδιού και αν ήταν πρόωρο. Από το σύνολο των ευρημάτων αποδείχθηκε ότι οι γυναίκες που εμβολιάστηκαν, είχαν μικρότερη πιθανότητα να γεννήσουν πρόωρα. Επίσης, τα παιδιά από τις γυναίκες που εμβολιάστηκαν, είχαν κατά μέσον όρο μεγαλύτερο βάρος από εκείνα που οι μητέρες δεν εμβολιάστηκαν.

Όπως δηλώνει η συγγραφέας της μελέτης δόκτωρ Jennifer Richards: «Τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν την σημασία του εμβολιασμού κατά της γρίπης τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι ο εποχιακός αντιγριπικός εμβολιασμός μπορεί να προλάβει τις πρόωρες γεννήσεις. Η μελέτη αυτή δείχνει, ότι οι γυναίκες που εμβολιάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είχαν μικρότερη πιθανότητα να γεννήσουν πρόωρα βρέφη».

ΠΗΓΗ: www.ygeiaonline.gr

Write A Comment