Uncategorized

”Μάθε για την Πνευμονολογία”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης & την Πνευμονολογική Κλινική του Παν. Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: ”Μάθε για την Πνευμονολογία” για τους φοιτητές της σχολής, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17.00 στο Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής Σχολής Ηρακλείου Κρήτης.
Χαιρετισμό απηύθηνε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ κ. Στέλιος Λουκίδης που τόνισε την σημασία της ειδικότητας και την πρωτοπορία της ΕΠΕ στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής και Αντιπρόεδρος της ΕΠΕ κ. Νικόλαος Τζανάκης, ο οποίος τόνισε τον ισχυρό δεσμό των Πανεπιστημιακών Πνευμονολογικών Κλινικών με τους φοιτητές.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο κ Φερδούτσης Εμμανουήλ που ανέπτυξε το τομέα της Νοσοκομειακής Πνευμονολογίας, οι ιδιώτες Ιατροί κ Στυλιανός Βιττωράκης, Υπεύθυνος της Ο.Ε. ΠΦΥ της ΕΠΕ και η κα Βακούτη Ελευθερία που ανέπτυξαν τον Ιδιωτικό Νοσοκομείο και Ιδιωτικό Ιατρείο αντίστοιχα, η καθηγήτρια κα Σοφία Σχίζα που ανέπτυξε την ενασχόληση με το Σύνδρομο Απνοιών Ύπνου (ΣΑΥ) και η καθηγήτρια κα Ευμορφία Κονδύλη, Υπ. Ο.Ε. Εντατικής Θεραπείας και ο κ Σεραφείμ Χρυσικός, Υπ. Ο.Ε. Επεμβατικής Πνευμονολογίας ΕΠΕ, που ανέπτυξαν την Εξειδίκευση στη ΜΕΘ και την Επεμβατική Πνευμονολογία αντίστοιχα.
Την εκδήλωση έκλεισε η καθηγήτρια κα Αικατερίνη Αντωνίου, η οποία μίλησε για το ρόλο του Πνευμονολόγου στο ερευνητικό εργαστήριο και την πιθανή ενασχόλησή του στην φαρμακοβιομηχανία.
Ευχαριστούμε τους φοιτητές για την συμμετοχή τους και ειδικά το Πρόεδρό τους κ. Κων/νο Πιτσικάκη για την υποστήριξη του και τη σημαντική του βοήθεια.

Write A Comment