Uncategorized

Παράσταση διαμαρτυρίας εργαστηριακών γιατρών Ηρακλείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου πραγματοποίησαν σήμερα οι Εργαστηριακοί Γιατροί του νομού Ηρακλείου στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει οι Εργαστηριακοί Γιατροί της Κρήτης με βασικό αίτημα τους την κατάργηση του claw back .

Κατά την διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης , αντιπροσωπεία των Γιατρών επισκέφθηκε την Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο αναφέροντας αναλυτικά τα αιτήματα και τις θέσεις του κλάδου, υποστηρίζοντας με έμφασή μεταξύ άλλων, ότι αν συνεχιστεί το ισχύον καθεστώς, Εργαστηριακοί Γιατροί, Διαγνωστικά Κέντρα και Πολυιατρεία οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία.

Η απεργιακή κινητοποίηση που ξεκίνησε σήμερα, αναμένεται να διαρκέσει έως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου ενώ στο υπόμνημα στους οι Εργαστηριακοί Γιατροί που θα συνεδριάσουν εκ νέου αύριο προκειμένου να καθορίσουν την απεργιακή τους πορεία, αναφέρουν χαρακτηριστικά:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ CLAW BACK

Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια επιβολής των ληστρικών μέτρων rebade και οριζόντιου claw back ,οδηγούμαστε στη χρεοκοπία των εργαστηρίων μας με μαθηματική ακρίβεια, στη μεταβίβαση των τεχνητών κι υπέρογκων χρεών ,που επιβλήθηκαν σε εμάς και στα παιδιά μας και στην παντελή αδυναμία συνταξιοδότησης μας .

Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια πλήρους απουσίας λήψης μέτρων από μέρους του ΕΟΠΥΥ και την έλλειψη πολιτικής θέλησης της ενίσχυσης του προϋπολογισμού με χρηματικά κονδύλια, που να καλύπτουν όλες τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων της χώρας , ομολογούμε την περαιτέρω αδυναμία χρηματοδότησης του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Πρόκειται για μείζον πρόβλημα, το οποίο απειλεί με αφανισμό μεγάλο αριθμό εργαστηριακών γιατρών. Το υπουργείο Υγείας οφείλει να ενεργοποιήσει δεκάδες Θεραπευτικά πρωτόκολλα που έχουν συνταχθεί από τις αρμόδιες επιτροπές. Επίσης πρέπει να δοθεί λύση στο ζήτημα των αποκαλούμενων «ποιοτικών κριτηρίων» που αφορούν στον εξοπλισμό των εργαστηρίων και έχουν προκαλέσει σωρεία προβλημάτων.

Ζητούμε :

1. Την πλήρη κατάργηση του clawback

2. Το γενναίο και δίκαιο κούρεμα των χρεών ,που μας επιβλήθηκαν από το 2013 έως και σήμερα .

3. Την ΑΜΕΣΗ εφαρμογή των διαγνωστικών πρωτοκόλλων τα οποία είναι ήδη έτοιμα κι άγνωστο ποιανού υπαιτιότητα είναι η μη ηλεκτρονική εφαρμογή τους δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ παραπέμπει στην ΗΔΙΚΑ, και εκείνη με τη σειρά της στο Υπουργείο υγείας.

4. Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Write A Comment