Ειδήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Μετά από σύσκεψη του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Μάριου Σαλμά, με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων έγινε εκτίμηση των εσόδων και εισπράξεων του ΕΟΠΥΥ από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό έως το τέλος του έτους.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες χρονοδιάγραμμα πληρωμών στον κλάδο των φαρμακοποιών με το οποίο εξοφλείται στις 12 Σεπτεμβρίου ο μήνας Ιούνιος του 2012.Στις 12 Οκτωβρίου ξεκινά η σταδιακή εξόφληση του Ιουλίου και του Αυγούστου η οποία θα ολοκληρωθεί στις 12 Νοεμβρίου. Στις 12 Δεκεμβρίου εξοφλείται ο μήνας Σεπτέμβριος του 2012. Στα τέλη Οκτωβρίου και από την δόση για την εξόφληση των υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τρίτους έως 31/12/2011 θα καταβληθούν οι αντίστοιχες οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.

Προϋπόθεση για την εφαρμογή του ανωτέρω χρονοδιαγράμματος είναι η αποδοχή του από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και η άμεση άρση της αναστολής χορήγησης φαρμακευτικών προϊόντων με πίστωση στους ασφαλισμένους.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των φαρμακοποιών, θεωρεί ότι  μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση και να εκτονωθεί η ένταση υπο προυποθέσεις. Συγκεκριμένα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει σχετικά: “Έχουμε κατ΄ επανάληψη αναδείξει την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τα εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών. Σε αυτό θα επιμείνουμε. Χωρίς την χρηματοδότηση τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας , θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης και να εκτονώσει την ένταση υπό τις εξής προϋποθέσεις : Η όποια επιμήκυνση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ να αφορά το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας δηλαδή βιομηχανία , φαρμακεμπόριο και φαρμακεία Να προωθηθεί συγχρόνως ο συμψηφισμός χρεών και η ρύθμιση για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Ζητάμε διάλογο με το Υπουργείο στην βάση αυτού του πλαισίου και συγκαλούμε έκτακτη Γενική Συνέλευση, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε ισχύει η απόφαση της προηγούμενης Γ.Σ. της 25ης Αυγούστου.”

 

Write A Comment