Άνδρας

«ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΥΓΙΗ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ;»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Oι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου και 2ου Νηπιαγωγείου Π.Φαλήρου, και η Σχολική Σύμβουλος της 57ης Περιφέρειας Προσχoλικής Εκπαίδευσης Αττικής, διοργανώνουν την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο), ομιλία με τίτλο «Πώς μπορεί κανείς να μεγαλώσει συναισθηματικά υγιή και ισορροπημένα παιδιά;»

Εισηγήτρια της ομιλίας αυτής, η οποία θα απευθύνεται σε γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας, θα είναι η Καλλιρρόη Ντινοπούλου, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Εκπαίδευσης και υποψήφια Διδάκτορας Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Βρυξελλών.

Τα θέματα που θα αναφερθούν ακροθιγώς ώστε να αποτελέσουν το έναυσμα για μια εποικοδομητική συζήτηση θα είναι, η συναισθηματική νοημοσύνη, η ωριμότητα, η επικοινωνία, η ελευθερία, τα όρια, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός, ο θυμός, η ζήλεια, ο φόβος, οι ενοχές, τα ανησυχητικά σημάδια της συμπεριφοράς των παιδιών κ.λπ.

Με αφορμή ζητήματα της καθημερινής σχολικής και ενδοοικογενειακής ζωής και εντοπίζοντας το κενό στην ενημέρωση που υπάρχει, η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο, τόσο την ενημέρωση όσο και την πρόληψη πολλών προβλημάτων και δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών που απασχολούν τις περισσότερες οικογένειες στη σημερινή κοινωνία και αφορούν στις σχέσεις γονέων-παιδιών.

Με είσοδο ελεύθερη, η ομιλία φιλοδοξεί να συγκεντρώσει γονείς από την ευρύτερη περιοχή, που είτε έχουν ανάγκη στήριξης, φροντίδας, συμβουλευτικής είτε θέλουν απλά να είναι ενήμεροι σε ό,τι αφορά στην ψυχική υγεία των παιδιών τους.

Write A Comment