Έρευνες

BOTOX ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Παρά το γεγονός ότι η νευροτοξίνη, το γνωστό σε όλους Botox έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική στη θεραπεία πολλών παθήσεων, από ημικρανίες μεχρι εντερικά προβλήματα, τελικά, απ’ ότι φαίνεται δεν είναι και πανάκεια.

Σε προηγούμενη μελέτη, ομάδα επιστημόνων εξέταζε κατά πόσο η νευροτοξίνη, κυρίως γνωστή για τη χαλάρωση των ρυτίδων, θα μπορούσε να βοηθήσει υπέρβαρα άτομα να αποκτήσουν το ιδανικό βάρος. Σύμφωνα με την ερευνα, θα μπορούσε το Botox να εγχέεται στο στομάχι και να προκαλεί ένα αίσθημα πληρότητας, προκειμένου να κόβει το αίσθημα πείνας. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της μελέτης, όπως παρουσιάζονται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Gastroenterology and Hepatology δείχνουν ότι ενώ το Botox μπορεί να επιβραδύνει την κυκλοφορία των τροφων στην κοιλιά, αυτό δεν μεταφράζεται σε απώλεια βάρους.
Οι ερευνητές συνέκριναν τα αποτελέσματα της ενέσιμης θεραπείας στην κοιλιακή χώρα με ένα εικονικό φάρμακο, σε 60 παχύσαρκους ασθενείς και μετά από δύο μήνες, η ομάδα που έκανε τη θεραπεία με ενέσεις Botox δεν είχε καμία βελτίωση.

Ο Mark Topazian, καθηγητής της Mayo Clinic ανέφερε σε δήλωσή του, “Με βάση τα ευρήματά μας, εγώ δεν θα συνιστούσα γαστρικές ενέσεις Botox για τους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος. Υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι με την αγωγή αυτή και όπως διαπίστωθηκε απο την έρευνα, δεν υπάρχει κανένα όφελος σχετικά με την απώλεια σωματικού βάρους.”

ΠΗΓΗ: www.healthpress.gr

Write A Comment