ΣΥΦΑΚ
Ειδήσεις, Ιατρικά Νέα — 29/08/2013 09:00

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ

Οι λίστες με τα ονόματα των εργαζομένων που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας στην Υγεία μπορεί να βρίσκονται ήδη στα χέρια του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά δε θα ανακοινωθούν ακόμη.

Οι λίστες και οι ειδοποιήσεις στους άμεσα ενδιαφερόμενους δε θα ανακοινωθούν πριν τις 3 Σεπτεμβρίου.

Και αυτό επειδή τα στελέχη του υπουργείου Υγείας έχουν λάβει οδηγίες από τον υπουργό Υγείας να εξετάσουν ξανά και ξανά όλα τα ονόματα των εργαζομένων που θα μείνουν στη θέση τους αλλά και όσων θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν προς άλλο νοσοκομείο.

Η ανησυχία του Άδωνι Γεωργιάδη εστιάζεται στο γεγονός μην ξεχαστεί κανένα όνομα εργαζόμενου πάνω στη σύγχυση και τεθεί αναγκαστικά εκτός ΕΔΥ. Κάτι που θα σήμαινε ουσιαστικά απόλυση.

Απόλυση όμως που θα κόστιζε τη θέση στον υπουργό Υγείας καθώς ο ίδιος έχει δηλώσει πολλάκις ότι αν απολυθεί έστω και ένας εργαζόμενος του ΕΣΥ εκείνος θα παραιτηθεί.

Έτσι τα τελευταία 24ωρα περιφερειάρχες υγείας, διοικητές νοσοκομείων και στελέχη του υπουργείου Υγείας διπλοελέγχουν τις λίστες με τα ονόματα με την ελπίδα να μην ξεχάσουν κανέναν.

Και μέσα σε αυτό το κλίμα οι εργαζόμενοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα σχετικά με το ποιες εργασιακές σχέσεις θα έχουν με το ΕΣΥ μόλις λήξει το διάστημα της διαθεσιμότητας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό Ηλίας Σιώρας αναρωτιέται: «αυτοί που θα βγουν σε διαθεσιμότητα και θα επιστρέψουν θα είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, θα έχουν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα με πριν ή θα είναι με την απειλή της μόνιμης διαθεσιμότητας πάνω από το κεφάλι τους; Είναι ερωτήματα στα οποία η κυβέρνηση δεν απαντά».

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr

Διαβάστε επίσης:

  1. ΠΟΤΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Η απόφαση είναι ειλημμένη: σε διαθεσιμότητα θα μπούνε και εργαζόμενοι...
  2. ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ – ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΣΥ Πέντε νοσοκομεία στην Αθήνα και τέσσερα στην Θεσσαλονίκη τίθενται σε...
  3. ΑΔΩΝΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ 1250 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ “Δε θα απολυθούν. Θα μετακινηθούν οι εργαζόμενοι” διαβεβαίωσε για άλλη...
  4. Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τις τελευταίες ώρες τα στελέχη της...
  5. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ; Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η Ιατρική της Εργασίας είναι...


Σχολιάστε

— required *

— required *

*