Ειδήσεις

ΚΡΗΤΗ: ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΝΙΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Με αφορμή την ανοιχτή επιστολή, η οποία διεβιβάσθη και θεσμικά στον Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης κ. Αλέξανδρο Κοκολάκη, για την ίδρυση Κέντρου Θεραπείας Καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη, ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης προέβη στην ακόλουθη δημόσια δήλωση, προς κάθε ενδιαφερόμενο:

«Πιστεύοντας στον αναπτυξιακό χαρακτήρα και στις τεράστιες θετικές προεκτάσεις και προοπτικές στην υγεία, το λαό και τον τουρισμό της Κρήτης που θα έχει η υλοποίηση της πρότασης του Αλέξανδρου Κοκολάκη για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Θεραπείας Καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη, λυπούμαι πραγματικά που δεν γίναμε ως 7η Υ.ΠΕ Κρήτης «κοινωνοί» και αποδέκτες της.
Παρ ότι η πρόταση αφορά στη δημιουργία μιας σημαντικής δομής υγείας στην Κρήτη, που εμπίπτει και στις άμεσες αρμοδιότητες της Υγειονομικής Περιφέρειας την οποία έχω την τιμή και την ευθύνη να υπηρετώ ως Διοικητής της, δεν είχα έως σήμερα καμία ενημέρωση ή πρόσκληση για τη συζήτηση και σχεδιασμό επί του έργου και ειδικότερα κατά την ψήφιση της πρότασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως πληροφορήθηκα εκ των υστέρων.
Διαβάζοντας τις εξελίξεις για το θέμα από τα ΜΜΕ, όσον αφορά στην παραίτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Κρήτης και Εισηγητή κ. Αλέξανδρου Κοκολάκη και στο ενδιαφέρον του Υπουργείου, καταθέτω το ενδιαφέρον της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης για την αξιοποίηση και υλοποίηση της πρότασης και δηλώνω παρών ως Διοικητής και ως υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, σε όποιες ενέργειες και επαφές κρίνονται σκόπιμες ως προς αυτή την κατεύθυνση.
Σεβόμενος ότι η όλη προσπάθεια ανήκει ηθικά και κατά προτεραιότητα στην Κρήτη, στο ΚΕΣΥΠΕ της ερχόμενης Δευτέρας, στο οποίο θα συμμετέχω στην Αθήνα, παρ ότι δεν έχω την απαιτούμενη ενημέρωση και εμπεριστατωμένη γνώση του σχετικού φακέλου, προτίθεμαι να συζητήσω το θέμα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας».

Write A Comment