Ειδήσεις

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Στον αέρα βρίσκεται ο αντιφυματικός εμβολιασμός στα δημοτικά σχολεία του ν. Ηρακλείου αφού τα νοσοκομεία έχουν ξεμείνει από εμβόλια και μέχρι σήμερα δεν έχει εμβολιαστεί ούτε το 50% των μαθητών της Α’ τάξης του δημοτικού.

Η Κλαίρη Συναδινάκη υπεύθυνη του Τμήματος Εμβολιασμών του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου είπε στην “Π”: “Υπάρχει πρόβλημα με τις ελλείψεις στα αντιφυματικά εμβόλια, τα οποία μας στέλνει το Ινστιτούτο Παστέρ. Δεν έχουμε εμβόλια και δεν ξέρουμε πότε θα παραλάβουμε”.

Σύμφωνα με την κ. Συναδινάκη από τα 18 σχολεία τα οποία είναι υπεύθυνη του ΠΑΓΝΗ έχουν καλυφθεί εμβολιαστικά μόνο τα 3.

Πέρυσι εμβολιάσαμε 650 παιδιά, φέτος μέχρι τώρα δεν έχουμε εμβολιάσει περισσότερα από 150. Ο εμβολιασμός γίνεται για να αποκτούν ανοσία τα παιδιά στις ασθένειες που εξαπλώνονται. Υπάρχει θέμα αλλά δεν γνωρίζουμε πότε θα παραλάβουμε ξανά εμβόλια. Μας τηλεφωνούν και μας ρωτούν γονείς πότε θα πάμε στα σχολεία για να εμβολιάσουμε τα παιδιά τους και δεν ξέρουμε τι να τους απαντήσουμε” ανέφερε η ίδια.

Από τον Νοέμβριο σταματήσαμε τους εμβολιασμούς γιατί δεν έχουμε αντιφυματικά εμβόλια

Από την πλευρά της η Τασία Γερακιανάκη υπεύθυνη του αντιφυματικού ιατρείου του Βενιζελείου υπογράμμισε: “Το νοσοκομείο μας έχει την ευθύνη του εμβολιασμού του συνόλου σχεδόν των παιδιών της Α’ Δημοτικού των σχολείων του ν. Ηρακλείου με εξαίρεση τα 18 του ΠΑΓΝΗ. Κάθε χρόνο εμβολιάζουμε περίπου 3.000 παιδιά, φέτος εμβολιάσαμε μέχρι τώρα μόνο 1275 μαθητές. Από τέλος Νοεμβρίου διακόψαμε τους εμβολιασμούς γιατί δεν έχουμε εμβόλια και είναι άγνωστο πότε θα παραλάβουμε. Ίσως τέλη Φεβρουαρίου”.

Η ίδια ωστόσο εξήγησε ότι αν και για πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην προμήθεια των εμβολίων, τα εμβόλια που δεν γίνονται την μια χρονιά γίνονται την επόμενη στα παιδιά της δευτέρας τάξης του δημοτικού.

Εκπαιδευτικοί: “Τίθεται θέμα ασφάλειας των μαθητών. Πρέπει να βρεθούν εμβόλια

Σχολιάζοντας την μεγάλη καθυστέρηση στην χορήγηση των εμβολίων ο Απόστολος Κλινάκης περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης και η Κυριακή Τσικαλάκη διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου είπαν στην “Π”:
Τα εμβόλια αυτά είναι απαραίτητα και προβλέπονται από τη νομοθεσία. Προέχει η ασφάλεια των μαθητών που πρέπει να εμβολιαστούν μέσα στη σχολική μονάδα. Η πολιτεία πρέπει να φροντίσει να προμηθεύσει τα νοσοκομεία με αντιφυματικά εμβόλια”.

ΠΗΓΗ: patris.gr

Write A Comment