Ειδήσεις

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Κανονικά εξακολουθεί να λειτουργεί το αυτόνομο Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο, εξυπηρετώντας τους εκατοντάδες ασφαλισμένους, ειδικών κατηγοριών, που λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους.

Στα Πολυϊατρεία μπορεί να έχει μπει «λουκέτο» από προχθές, ωστόσο το Αυτόνομο Φαρμακείο λειτουργεί κανονικά και στεγάζεται στον ίδιο χώρο (οδός Τάκη Πετροπούλου 8) για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων που έχουν ανάγκη τα φάρμακα υψηλού κόστους. Διευκρινίζεται ότι στο Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει δυνατότητα εκτέλεσης συνταγών και χορήγησης φαρμάκων που οι ασθενείς μπορούν να προμηθευτούν από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Κάθε μήνα εξυπηρετούνται από το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, 800 περίπου ασφαλισμένοι από όλο το Νομό, από τη μια Φαρμακοποιό και τις δυο υπαλλήλους του Φαρμακείου που είναι εκεί για την εκτέλεση των συνταγών, για την διεκπεραίωση των διαδικαστικών θεμάτων και για την ενημέρωση των ασφαλισμένων. Συνεπώς, για τους ασφαλισμένους που μέχρι τώρα εξυπηρετούνταν από το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Πύργο, δεν υπάρχει καμία αλλαγή, παρά μόνο για τους ασφαλισμένους της περιοχής Αμαλιάδας και κάμπου, που μέχρι τώρα άφηναν τις συνταγές τους στην Υγειονομική Μονάδα της Αμαλιάδας και παραλάμβαναν τα φάρμακά τους την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα, από εκεί. Αυτοί οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να απευθύνονται στον Πύργο και αμέσως να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους. Μάλιστα, το ωράριο είναι διαμορφωμένο έτσι, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν και απογευματινές ώρες, αφού το Φαρμακείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις 8:00 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα και κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι.

Write A Comment