Διατροφή

ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΑ ΣΟΥ !

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Από τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Σεβίνα Μαστρογιάννη

Για το καλό της υγείας και του σώματος σου αν έχεις παρατηρήσει έστω και ένα από τα παρακάτω καλό θα ήταν να συνεχίσεις δυναμικά  την προσπάθεια σου ή αν δεν έχεις ξεκινήσει  δίαιτα ξεκίνα από τώρα!

1) ο δείκτης μάζας σώματος σου είναι πάνω από 19,5 – 24,9 αν είσαι άνδρας και πάνω από 18,5 – 23,5 αν είσαι γυνάικα

Υπολογίζεται διαιρώντας το βάρος (σε κιλά) με το τετράγωνο το ύψους (σε μέτρα). Για να υπολογίσετε τον Δείκτη Μάζας Σώματός σας, εισάγετε το σωματικό σας βάρος (σε κιλά) και το ύψος σας (σε εκατοστά).

2) αν η περιφέρεια της  μέσης σου ξεπερνάει πάνω από 88cm αν έισαι  γυναίκα και πάνω από 102 cm αν είσαι άντρας.

Υπολογίζεται με μια απλή μεζούρα στην περιφέρεια της μέσης σας.

3) αν έχεις παρατηρήσει ότι υγεία σου κινδυνεύει από την διατροφή σου

4) αν έχεις παρατηρήσει ότι έχεις βάλει πάνω από 5 με 10 κιλά τον τελευταίο

μήνα ή χρόνο!

5) αν έχεις πει έστω και μια φορά μπροστά στον καθρέφτη σου «πώς είμαι έτσι!»

 

Γνωρίζεις ότι !

…Η παχυσαρκία προκαλείται με την πρόσληψη πλεονάζοντος λίπους στο σώμα, οδηγώντας σε κίνδυνο για την υγεία. Οι πρόσφατοι ορισμοί είναι βασισμένοι στο δείκτη μάζας σώματος και στη περιφέρεια μέσης. Καθώς το ύψος είναι σημαντικό, ο Δείκτης Μάζας Σώματος είναι ένας δείκτης της αποθήκευσης λίπους ανεξάρτητα με το ύψος. Υπολογίζεται ως το σωματικό βάρος διαιρούμενο με το τετράγωνο του ύψους. Η Περιφέρεια Μέσης έχει πρόσφατα συμπεριληφθεί στις προσπάθειες για τον ορισμό της παχυσαρκίας καθώς η κατανομή του σωματικού λίπους έχει βρεθεί να είναι σημαντική και είναι αρκετά επικίνδυνη αν βρίσκεται στη κοιλία. Η κοιλιακή παχυσαρκία έχει οριστεί ως περιφέρεια μέσης πάνω από 88cm στις γυναίκες και πάνω από 102 cm στους άντρες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα βασιζόμενος στο Δείκτη Μάζας Σώματος και στην Περιφέρεια Μέσης. Η αύξηση του σωματικού βάρους ή της περιφέρειας της μέσης είναι υψηλού κινδύνου για την υγεία.

Write A Comment