Ιατρικά Νέα

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Χωρίς αναισθησιολόγο έμεινε το νοσοκομείο Λήμνου λόγω της αδιαφορίας της διοίκησης να διευθετήσει το θέμα που προέκυψε μετά την απουσία του ενός και την παραίτηση του άλλου.
Το χρονικό της υπόθεσης έχει ως εξής:
Ο ένας αναισθησιολόγος, που εκτελεί και καθήκοντα διευθυντού, απουσίαζε στο εξωτερικό με κανονική άδεια η οποία έληγε την Παρασκευή 15/6/2012. Την Παρασκευή ο ίδιος επικοινώνησε με το νοσοκομείο και δήλωσε ότι για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους δε θα επιστρέψει και μάλιστα δεν γνωρίζει και το ακριβές διάστημα για το οποίο θα λείψει.
Την ίδια μέρα ο άλλος αναισθησιολόγος ο οποίος είχε συμπληρώσει 15μερο εφημεριών και είχε άδεια από την επομένη ζήτησε από τη διοίκηση να βρει κάποια λύση και προσφέρθηκε να καλύπτει το νοσοκομείο μέχρι να βρεθεί αυτή.
Σήμερα Δευτέρα η διοικήτρια και ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του ανακοίνωσαν εγγράφως ότι μέχρι νεωτέρας ανακαλείται η άδειά του και ότι συνεχίζει να εφημερεύει κανονικά. Αποτέλεσμα της παραπάνω ενέργειας της διοίκησης και του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας ήταν να παραιτηθεί ο κύριος Σταυρόπουλος και να μείνει το νοσοκομείο χωρίς αναισθησιολόγο.
Όλα τα τακτικά χειρουργεία αναβάλλονται και μόνο για μικρό διάστημα είναι διατεθειμένος να καλύπτει τα έκτακτα περιστατικά.
Αυτά είναι αποτελέσματα της αδιαφορίας της διοικήτριας του νοσοκομείου που ενώ ήξερε τη σοβαρότητα του προβλήματος αδιαφόρησε πλήρως, όπως συνηθίζει να κάνει για όλα τα προβλήματα που προκύπτουν και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να φροντίζει να να εκτελεί τις εντολές για τις περικοπές των κονδυλίων.
Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο νοσοκομείο της Λήμνου είναι τουλάχιστον τραγική και η ζωή και η υγεία των Λημνιών κρέμεται από μια κλωστή. Η αναισθησία και η ανικανότητα των οργάνων της διοίκησης και η περίφημη συγχώνευση του νοσοκομείου με το νοσοκομείο Μυτιλήνης μόνο δεινά έχουν επιφέρει στον τόπο. Ας ελπίσουμε ότι ο νέος υπουργός υγείας θα επιλέξει διαφορετική πολιτική από το Λοβέρδο και οι διοικητές που θα διαλέξει θα έχουν τουλάχιστον κάποια αξιοπρέπεια και γνώση ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα που έρχονται.

ΠΗΓΗ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ (blog)

Write A Comment