Ειδήσεις

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ- ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ελλείψεις φαρμάκων καταγγέλλει για μία ακόμη φορά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα όχι μόνον δεν έχει αντιμετωπιστεί αλλά εντείνεται.
Και παραθέτει προς απόδειξη λίστα με δεκάδες φάρμακα – από αντικαταθλιπτικά και καρδιολογικά έως σκευάσματα κατά του Αλτσχάιμερ – τα οποία έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια των φαρμακείων, προκαλώντας την ταλαιπωρία των πολιτών.

Αιτία σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς της Αττικής είναι «οι συνεχείς μειώσεις των τιμών» αλλά και «τα τεράστια λάθη που ανά 15 ημέρες εμφανίζονται», με αποτέλεσμα κάποια σκευάσματα να οδεύουν προς εξαφάνιση.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση ο ΦΣΑ αφήνει αιχμές και κατά του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων: «Αποτελεί έκπληξη η ανακοίνωση του ΕΟΦ που αναφέρει ότι για να διαπιστωθεί έλλειψη ενός φαρμάκου θα πρέπει αυτό το φάρμακο να είναι βεβαιωμένα απουσιάζον από το 20% των φαρμακείων του νομού. Δηλαδή ότι το φάρμακο που λείπει από την αγορά, στην Αττική των 3.500 φαρμακείων θα πρέπει βεβαιωμένα και εγγράφως να λείπει από 700 φαρμακεία».

ΠΗΓΗ: www.tanea.gr

Write A Comment