Ειδήσεις

“ΧΡΥΣΕΣ” ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Τεράστιες εισπράξεις για τις εταιρείες που έχουν αναλάβει τα »ραντεβού» στον ΕΟΠΥΥ. »Ψίχουλα» τα κέρδη για τον ΕΟΠΥΥ.
Χρυσοφόρα επιχείρηση αποδείχτηκε η υπόθεση »ραντεβού» με γιατρό του ΕΟΠΥΥ για τις ιδιωτικές εταιρείες που ανέλαβαν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς με τα πενταψήφια νούμερα τηλεφώνου.
Μεγάλα ποσά μπήκαν ήδη στα ταμεία των τεσσάρων εταιρειών που έχουν συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας. Εκτιμάται από το υπουργείο Υγείας ότι έχουν εισπράξει ήδη κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ, έστω κι αν η διοίκηση του φορέα εγκαθιστά σταδιακά νέα τηλεφωνικά κέντρα με αστική χρέωση.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τα υπερκέρδη των τηλεφωνημάτων, ο ΕΟΠΥΥ ελάχιστα μπορεί να εισπράξει, καθώς με βάση τη σύμβαση του αναλογούν περίπου 0,09 ευρώ ανά κλήση, γεγονός που μπορεί να του αποδώσει σε ένα χρόνο το πολύ 1 εκατομμύριο ευρώ.
Πάντως φαίνεται ότι το τέλος των πενταψήφιων αριθμών πλησιάζει, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα τεθούν σε λειτουργία άλλα 14 τηλεφωνικά κέντρα στην Αττική, ενώ σήμερα λειτουργούν τρία στην Αθήνα και δύο στην περιφέρεια σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.
Έστω και με προβλήματα οι ασφαλισμένοι φαίνεται να τα προτιμούν προκειμένου να γλιτώσουν τα χρήματα που θα κατέβαλλαν για ένα τηλεφώνημα στις ιδιωτικές εταιρείες.
Ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο να διακοπεί η τριετής σύμβαση, παρά το επιχείρημα που θα χρησιμοποιηθεί πως αθετήθηκαν οι όροι.
Ειδικότερα, αυτό που αναμένεται να υποστηρίξει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είναι πως η διαχείριση των ραντεβού δεν έγινε με ορθότητα, καθώς πολλά από αυτά δεν ακυρώνονταν, με αποτέλεσμα πολλοί γιατροί να εμφανίζονται ότι εξετάζουν 25 ασθενείς, ενώ στην πραγματικότητα οι επισκέψεις δε ξεπερνούσαν τις 10.

ΠΗΓΗ: http://www.iator.gr

Write A Comment