ΣΥΦΑΚ

ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΙΟ ΠΟΝΟ

Όπως αναφέρεται στο περιοδικό ACS Chemical Neuroscience, μια ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον Andrew Coop PhD, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Maryland, ανέπτυξε ένα νέο φάρμακο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των οπιοειδών, το οποίο παρουσιάζει μεγάλο δυναμικό για την καταπολέμηση του πόνου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που ζουν με χρόνιους πόνους.

Η νέα ουσία, η οποία προς το παρόν έχει το κωδικό UMB 425, αποτελεί μια καινοτομία στην ανάπτυξη θεραπευτικών μεθόδων για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου. Σε αντίθεση με άλλα φάρμακα τα οποία δημιουργήθηκαν για δράση επί ενός και μόνον βιολογικού στόχου, η νέα ουσία έχει δράση επάνω σε δύο υποδοχείς οπιοειδών στο σώμα.

Όταν ενεργοποιούνται αυτοί οι υποδοχείς ταυτόχρονα, ενεργούν από κοινού και παρέχουν ανακούφιση από τον πόνο, ενώ συγχρόνως επιβραδύνουν την ανάπτυξη ανοχής στο φάρμακο. Αυτό επιτρέπει τη χορήγηση μικρότερης δόσης του οπιοειδούς, για μακρότερο χρονικό διάστημα, ενώ εξακολουθεί να επιτυγχάνεται το ίδιο επίπεδο ανακούφισης από τον πόνο.

ΠΗΓΗ: www.ygeiaonline.gr

Διαβάστε επίσης:

  1. ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΟΝΟ ΒΑΖΕΙ ΕΜΦΥΤΕΥΣΙΜΟΣ ΔΙΕΓΕΡΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ Τέλος στο καθημερινό μαρτύριο ενός 45χρονου άνδρα, ο οποίος μετά...
  2. ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑ Ένα φάρμακο, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί για τη θεραπεία...
  3. ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΓΚΟΥΣ Ελπίδα για την αντιμετώπιση ενός τύπου καρκίνου στον εγκέφαλο δίνει...
  4. ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ Ένα φάρμακο το οποίο αναστρέφει τα συμπτώματα του αυτισμού, όπως...
  5. ΕΞΑΨΕΙΣ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ: ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΟΡΜΟΝΕΣ Καλά τα νέα από την Αμερική, όπου και εγκρίθηκε η...


Σχολιάστε

— required *

— required *

*