ΣΥΦΑΚ

ΜΥΚΗΤΕΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Δεν είναι απίθανο κάποια στιγμή της ζωής μας να προσβληθούμε από μύκητες των γεννητικών οργάνων. Ο μύκητας κάντιτα (Candida Albicans), σύμφωνα με τους επιστήμονες, αποτελεί την συχνότερη αιτία αυτού του είδους των μυκητιάσεων.

Πιο επιρρεπείς στις μυκητιάσεις ων γεννητικών οργάνων είναι οι διαβητικοί, οι έγκυες, οι ασθενείς που λαμβάνουν αντιβίωση, γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά, καρκινοπαθείς, ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπεία, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό, καθώς και όσοι πάσχουν από AIDS.

Ο μύκητας κάντιτα ζει κανονικά στο δέρμα ή στο έντερο μας ως σαπρόφυτο και δεν προκαλεί προβλήματα. Ωστόσο, κάτω από ορισμένες συνθήκες, είναι δυνατίο να αναπτυχθεί παθολογικά και να προκαλέσει μυκητίαση.

Η καντιντίαση δεν ανήκει στις σeξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες, όμως αυτό δεν αποκλείεται να συμβαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ποια είναι τα συμπτώματα στις γυναίκες:
- Πόνος, φαγούρα, ερεθισμός, φλεγμονή στο αιδοίο και στον κόλπo
- Κoλπικές εκκρίσεις
- Πρήξιμο και κοκκίνισμα του αιδoίου
- Η εσωτερική επιφάνεια του κόλπoυ μπορεί να είναι καλυμμένη με λευκό επίχρισμα
- Το δέρμα της περιοχής μπορεί να είναι ευαίσθητο και να παρουσιάζει σπασίματα

Ποια είναι τα συμπτώματα στους άνδρες:
- Η βάλανος και η ακροβυστία σε άνδρες μπορούν είναι κόκκινες, φλεγμονώδεις και προκαλούν πόνο
- Το άκρο του πέoυς παρουσιάζει μικρές πληγές ή είναι καλυμμένο με λευκό επίχρισμα
- Ίσως υπάρχουν εκκρίσεις από το πέoς

Αν έχετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα, τότε καλό θα είναι να επισκεφτείτε κάποιον ειδικό, που θα σας καθοδηγήσεις για τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

ΠΗΓΗ: onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

  1. Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου Βρετανοί επιστήμονες έκαναν...
  2. ΜΥΚΗΤΕΣ-ΚΟΛΠΙΤΙΔΕΣ: ΟΤΑΝ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΦΩΛΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ Ένας από τους «εφιάλτες» των γυναικών το καλοκαίρι είναι οι...
  3. ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΚΗΤΕΣ Oι ατέλειωτες ώρες ηλιοθεραπείας, τα βρεγμένα μαγιό που μένουν πάνω...
  4. ΟΙ ΜΥΚΗΤΕΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ Σχεδόν 200 διαφορετικά είδη μυκήτων έχουν κάνει «σπίτι» τους τα...
  5. 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ Η Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων καθιερώθηκε το...


Σχολιάστε

— required *

— required *

*