Ειδήσεις

ΟΙ ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ “ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-Π.Α.Γ.Ν.Η.” ΚΑΙ “ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ” ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Στο πολυτελές και φιλόξενο συνεδριακό κέντρο του πλοίου H/S/F FESTOS PALACE, παρουσία τοπικών/πολιτικών/ θρησκευτικών/στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων του τραπεζικού χώρου, δημοσιογράφων, εκπροσώπων δημόσιων και συνεταιριστικών φορέων, του προέδρου και μελών του συλλόγου μετόχων των Μινωικών Γραμμών, του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου αθλητικού σωματείου γυναικών «ΚΑΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», στελεχών και υπαλλήλων των Μινωικών Γραμμών καθώς και μελών, συνεργατών και φίλων των «Γιατρών του Αιγαίου-Π.Α.Γ.Ν.Η.», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, η χορηγική στήριξη των Μινωικών Γραμμών στους «Γιατρούς του Αιγαίου-ΠΑ.Γ.Ν.Η.».

Τη χορηγική «υιοθεσία» των «Γιατρών του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ» παρουσίασαν ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών κ. Αντώνης Μανιαδάκης και ο Πρόεδρος των «Γιατρών του Αιγαίου-Π.Α.Γ.Ν.Η.» κ. Μανώλης Βεληβασάκης, οι οποίοι αφού ευχαρίστησαν τους παρευρισκόμενους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν για το έργο των «Γιατρών του Αιγαίου-Π.Α.Γ.Ν.Η.» και τη σημαντική χορηγική στήριξη της προσπάθειάς τους που θα τους προσφέρουν στο εξής οι Μινωικές Γραμμές.

Η χορηγική προσφορά των Μινωικών Γραμμών περιλαμβάνει:
από 01/01/2014 και για τα επόμενα δύο (2) χρόνια, τη στήριξη του σημαντικού, ουσιαστικού και κοινωνικού έργου των «Γιατρών του Αιγαίου-Π.Α.Γ.Ν.Η.» τόσο σε επίπεδο δωρεάν θαλάσσιων μετακινήσεων/μεταφορών ατόμων και οχημάτων στις γραμμές που δραστηριοποιείται η εταιρεία, όσο και σε επίπεδο αγοράς, μεταξύ άλλων, του παρακάτω απαιτούμενου ιατρικού εξοπλισμού:
• Mεταφορικού μέσου (van) για την μεταφορά ιατρικών μηχανημάτων, υγειονομικού υλικού και προσωπικού
• Φορητού οφθαλμολογικού εξοπλισμού
• Tablets & H/Υ με WiFi σύνδεση Internet
• Δύο μηχανημάτων φορητών υπερήχων
• Φορητού απιδινωτή & καρδιογράφου
• Εύκαμπτου κυστεοσκόπιου
• Ηλεκτρονικού στηθοσκόπιου
• Μηχανήματος Σπειρομέτρησης
• Πριονιού κοπής γύψου με εργαλεία διάνοιξης γύψου
• Σετ μικροεπεμβάσεων
• Σετ εργαλείων για ΩΡΛΑ εξέταση

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του κ. Νίκου Αντωνακάκη και μουσική ομάδα των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι Μινωικές Γραμμές προσέφεραν στους παριστάμενους πλούσιο κοκτέιλ μπουφέ.

ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ
κ. ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ

Αξιότιμοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Κυρίες και Κύριοι,

Σας καλωσορίζω στην εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης ανάληψης χορηγίας της εθελοντικής ομάδας «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» από τις Μινωικές Γραμμές.

Σας ευχαριστώ πολύ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας.

Η παρουσία σας όχι μόνο μας τιμά ιδιαίτερα, αλλά μας δίνει χαρά, δύναμη και ικανοποίηση γιατί καταδεικνύει την ιδιαίτερη ευαισθησία που επιδεικνύει η κοινωνία μας απέναντι σε πρωτοβουλίες που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο.

Με σταθερό προσανατολισμό στη δημιουργία κοινωνικού μερίσματος μέσω των δράσεων προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Υπευθυνότητας, η Διοίκηση των Μινωικών Γραμμών, από την έναρξη της λειτουργίας της εταιρείας έως και σήμερα, έχει εντάξει στο επίκεντρο του στρατηγικού της σχεδιασμού, ένα ευρύ πρόγραμμα δραστηριοτήτων που συνδυάζουν την εταιρική ανάπτυξη με την πολύπλευρη κοινωνική ευημερία και πρόοδο. Η ανταπόδοση σε ένα μεγάλο βαθμό μέρους των κερδών της εταιρείας στην τοπική κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιούμαστε αποτελεί, τόσο αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής μας κουλτούρας και φιλοσοφίας, όσο και συνειδητή μας επιλογή.

Η ενεργή συμμετοχή μας σε πολλές και ποικίλες χορηγικές δράσεις αποτελεί βασικό άξονα ουσιαστικής προσφοράς μας στο κοινωνικό σύνολο. Σ’ ένα κόσμο εξελισσόμενο και μεταβλητό υπάρχουν αξίες διαχρονικές και αναλλοίωτες, που ανάγονται στον πολιτισμό και βρίσκουν τη γνησιότερη έκφρασή τους σε εθελοντικές προσπάθειες ή οργανώσεις όπως αυτή των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, που προάγουν το κοινωνικό και εθελοντικό γίγνεσθαι και των οποίων το έργο συνδέεται με ιδεώδη προσφοράς, συλλογικότητας, αλληλεγγύης, φιλανθρωπίας και ανθρωπιάς.

Με πλούσια δράση εδώ και 17 χρόνια, οι ανιδιοτελείς εθελοντές «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» στηρίζουν, συνδράμουν και προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας και πρόληψης σε απομονωμένες περιοχές της Κρήτης και στην άγονη γραμμή, σε ακριτικά νησιά της Ελλάδας, έχοντας επίγνωση εκ των προτέρων του δύσκολου έργου που έχουν να επιτελέσουν λόγω των τεράστιων αναγκών που έχουν διαμορφωθεί και των τεχνικών και διαδικαστικών δυσχερειών στην προσπάθεια να ανταποκριθούν στην αυξημένη ανάγκη δωρεάν φροντίδας. Πρόκειται για μία σημαντική ιατρική ομάδα με πλήρη συναίσθηση της ευαισθησίας του χώρου που υπηρετούν, ενός χώρου που το αγαθό της υγείας είναι άμεσα συνδεδεμένο με το αίσθημα της ανθρωπιάς και της ευθύνης απέναντι στο συνάνθρωπο.

Επιθυμώντας λοιπόν να πλαισιώσουμε έμπρακτα και ενεργά με την παρουσία μας την προσπάθεια τους ώστε να συνεχίσουν να υποστηρίζουν και να προσφέρουν βοήθεια σε ευαίσθητα κοινωνικά σύνολα και πολίτες των ακριτικών μας νησιών και χωριών της πατρίδας μας, αποφασίσαμε να αναλάβουμε εξ’ ολοκλήρου και σε διάστημα 2 ετών από 01/01/2014 και για τα επόμενα χρόνια, τη στήριξη του σημαντικού, ουσιαστικού και κοινωνικού έργου των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ τόσο σε επίπεδο δωρεάν θαλάσσιων μετακινήσεων/μεταφορών ατόμων και οχημάτων στις γραμμές που δραστηριοποιείται η εταιρεία μας, όσο και σε επίπεδο αγοράς, μεταξύ άλλων, του παρακάτω απαιτούμενου ιατρικού εξοπλισμού:
• Mεταφορικού μέσου (van) για την μεταφορά ιατρικών μηχανημάτων, υγειονομικού υλικού και προσωπικού

• Φορητού οφθαλμολογικού εξοπλισμού
• Tablets & H/Υ με WiFi σύνδεση Internet
• Δύο μηχανημάτων φορητών υπερήχων
• Φορητού απιδινωτή & καρδιογράφου
• Εύκαμπτου κυστεοσκόπιου
• Ηλεκτρονικού στηθοσκόπιου
• Μηχανήματος Σπειρομέτρησης
• Πριονιού κοπής γύψου με εργαλεία διάνοιξης γύψου
• Σετ μικροεπεμβάσεων
• Σετ εργαλείων για ΩΡΛΑ εξέταση

Ευχόμαστε ολόψυχα στους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, μέλη των οποίων έχουμε γίνει τα παιδιά μου και εγώ, καλή επιτυχία στο αξιέπαινο έργο τους, δύναμη και όρεξη για δράση και προσφορά. 

Σε όλους εσάς, Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές.
Σας ευχαριστώ.

Write A Comment