Ειδήσεις — 10/03/2014 18:02

ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ – ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Στα εφημερεύοντα φαρμακεία θα πρέπει να εξυπηρετούνται οι ασθενείς μέχρι και αύριο Τρίτη καθώς οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας πραγματοποιούν 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Με ένα διήμερο προειδοποιητικό λουκέτο στα φαρμακεία όλης της χώρας, επιχειρούν οι φαρμακοποιοί να ανατρέψουν τις αρνητικές για εκείνους εξελίξεις που επιμόνως προωθεί η τρόικα. Σήμερα και αύριο κλείνουν τα φαρμακεία τους ενώ επισημαίνουν πως αν περάσουν τα δυσάρεστα για τον κλάδο μέτρα των δανειστών, θα προχωρήσουν ακόμη και σε λουκέτα εβδομάδων. Κάτι που άλλωστε έχουν κάνει και στο παρελθόν.

Οι αλλαγές που προωθεί η τρόικα και έχουν βγάλει στα …κάγκελα τους φαρμακοποιούς δεν είναι μόνο η πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και στα σούπερ μάρκετ. Είναι και η επιμονή των δανειστών να μειώσουν το ποσοστό κέρδους του κλάδου στο 15% έστω κι αν είναι σαφές ότι πολλοί φαρμακοποιοί θα αναγκαστούν να κλείσουν οριστικά τα φαρμακεία τους λόγω υψηλού κόστους λειτουργίας.

Παράλληλα η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με αλλαγή στα πληθυσμιακά κριτήρια για το άνοιγμα νέου φαρμακείου αλλά και η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου είναι μεταξύ άλλων τα αγκάθια που οδηγούν σε κινητοποιήσεις τους φαρμακοποιούς.

Οι ασθενείς θα πρέπει να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα εφημερεύοντα φαρμακεία τα οποία σε αυτήν την κινητοποίηση αναμένεται να είναι περισσότερα ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και να μην υπάρχει ταλαιπωρία του κόσμου.

Όμως το ζήτημα είναι ότι μπορεί οι κινητοποιήσεις τους να λάβουν και συνέχεια εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα. Άλλωστε συνεδριάζουν αύριο εκ νέου για να λάβουν περαιτέρω αποφάσεις με ανοικτή την πιθανότητα να δώσουν συνέχεια στα λουκέτα…

Tags:


Σχολιάστε

— required *

— required *

*

code


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Error, no group ID set! Check your syntax!